Blomkål kan tilberedes på en masse forskellige måder, og alt afhængig af hvordan det gøres, smager blomkålen forskelligt. Jeg er selv vild med blomkål. Dog foretrækker jeg det enten råt eller let tilberedt, hvor blomkålen stadig for lov til at bibeholde noget af den sprødhed, som en frisk blomkål har. Flere gange i løbet af sommeren har jeg derfor bagt min blomkål. Det giver en lækker karamelliseret smag på blomkålens overflade, og så passer det perfekt til både at spise som det er eller komme det i salater, når det er afkølet. Bagt blomkål er en nem og lækker måde at få spist noget af de 600g frugter og grøntsager, som der anbefales.
Det skal du bruge:
- 1 blomkål
- 1 spsk. smør
- Salt og peber
Sådan bager du en blomkål:
Fjern bladene fra blomkålen. Skyl blomkålen og dyp det tørt. Smør smørret på blomkålens overflade og drys det med salt og peber. Bag blomkålen i ovnen på 200grader i ca. 45 minutter til det har en gylden overflade. Spis det bagte blomkål varm eller kom det i salater, når det er afkølet.
Hejsa. Skal det være varmluft eller alm ovn?
Tak Cathrine
Jeg har længe syndes , blomkål kogt i gryde -nej der skal andet til.
Jeg begynder med , din opskrift og så med skinkestrimler og rødløg i bunden af fadet tilsat vand. Jeg have egentlig tænkt mig på en eller anden måde at bruge mine Thorup rødspætter fra fryseren.
Men venter med dette forsøg ...
Og så har jeg prøvet at sætte blomkål i mikrobølge ovn - det dur
Godt nytår
Tak, i lige måde, Nanna 🙂
[…] laver du en velsmagende og mættende blomkålssalat: Først skal blomkålet bages. Se her hvordan du laver et bagt blomkål. Skræl majsen og kog den i letsaltet vand. Rist mandlerne på en tør pande. Lad blomkål, majs og […]
Da jeg så din artikel faldt jeg over: http://cooking.nytimes.com/recipes/1017902-whole-roasted-cauliflower-with-almond-herb-sauceeg
kan være du kender den allerede.
Mmh, det lyder sørme også lækkert. Tak for link, Erik 🙂