Reklame Valsemøllen
Efteråret er lig med indehygge, lunt bagværk og chokolade i rigelige mængder. Heldigvis indbyder kombinationen af blødt bagværk fyldt med chokolade lige netop til hygge. Chokoladesnurrerne er både hyggelige at bage - og hyggelige at spise. De er søde, bløde og chokoladerige.
12 stk.
Det skal du bruge
Chokoladecreme
- 2 æggeblommer
- 15 g maizena
- 30 g sukker
- 140 g sødmælk
- 35 g mørk chokolade - jeg bruger den her chokolade (reklamelink)
- 1 spsk. kakao - jeg bruger den her kakao, som jeg er svært afhængig af (reklamelink)
Dej
- 145 g mælk
- 20 g gær
- 330 g hvedemel - jeg bruger i denne opskrift Valsemøllens stenformalet hvedemel
- 60 g sukker
- 3 g salt
- 50 g smør, blødt
- 1 æg til pensling
Derudover: 1 muffinbradepande - jeg bruger den her bradepande til muffins (reklamelink)
Sådan gør du
Først koges chokoladecremen, så den kan nå at køle af og sætte sig. Rør æggeblommer, maizena og sukker sammen i en gryde. Kom sødmælken i. Varm blandingen op under middelvarme, mens du pisker godt. Når cremen koger, så tages den af varmen. Chokolade og kakao røres i. Blend den til homogen om nødvendigt. Kom chokoladecremen i en skål, dæk den med husholdningsfilm direkte oven på cremen, så den ikke danner en hinde. Lad cremen køle i køleskabet, mens du laver dejen.
Nu laves dejen. Kom mælk og gær i en skål og rør til gæren er opløst. Tilsæt hvedemel, sukker og salt og ælt dejen til den er samlet. Tilsæt det bløde smør og ælt dejen yderligere til den er glat, samlet og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 30 minutter.
Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 50 x 40 cm. Smør dejen med chokoladecreme over det hele. Fold 1/3 af dejen ind mod midten og fold den anden 1/3 henover. Du har nu tre lag og din dej måler ca. 10 x 50 cm. Skær herefter dejen ud i 12 stk. på cirka 4 cm brede stykker.
Hvert stykke skæres i tre strimler 1 cm fra topkanten, så dejen stadig hænger sammen i toppen. Flet de tre striber dej og klem dejen sammen i bunden. Rul fletningen og læg den i muffin bradepanden med lukningen nedad. Gentag med alle 12 stk. Lad dem efterhæve i ca. 60-75 minutter tildækket med husholdningsfilm ved stuetemperatur.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pisk ægget sammen med en gaffel og pensl snurrerne. Bag dine chokoladesnurrer i en forvarmet ovn i 12-15 minutter til gyldne. Befri dem fra bradepande og nyd.
Hej, kan dejen laaves med surdej ?
De ser super skønne ud. Kan de bages uden en metal muffinform eller kommes i de papirforme/kapsler som kan stå af sig selv
Hej Mari
Ja, det tænker jeg godt 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Hej,
Er de velegnede til at fryse?
Og hvis man fryser dem, hvor lang tid inden man skal bruge dem, skal man så tage dem ud?
Hej Helena
Ja, det er de. De kan med fordel tages ud aftenen forinden, så de kan tø op på køl natten over. Ellers bare et par timer ved stuetemperatur.
God bagelyst,
Cathrine
Ser så lækre ud! Kan man mon koldhæve dem i køleskabet natten over? Og i så fald hvor meget gær skal man så bruge?
Hej Marie
Ja, det kan du godt. Så ville jeg halvere mængden af gær 🙂
God bagelyst,
Cathrine