Bløde snurrer med chokoladefyld

Reklame Valsemøllen

Efteråret er lig med indehygge, lunt bagværk og chokolade i rigelige mængder. Heldigvis indbyder kombinationen af blødt bagværk fyldt med chokolade lige netop til hygge. Chokoladesnurrerne er både hyggelige at bage - og hyggelige at spise. De er søde, bløde og chokoladerige.

12 stk.
Det skal du bruge

Chokoladecreme

Dej

Derudover: 1 muffinbradepande - jeg bruger den her bradepande til muffins (reklamelink)

Sådan gør du
Først koges chokoladecremen, så den kan nå at køle af og sætte sig. Rør æggeblommer, maizena og sukker sammen i en gryde. Kom sødmælken i. Varm blandingen op under middelvarme, mens du pisker godt. Når cremen koger, så tages den af varmen. Chokolade og kakao røres i. Blend den til homogen om nødvendigt. Kom chokoladecremen i en skål, dæk den med husholdningsfilm direkte oven på cremen, så den ikke danner en hinde. Lad cremen køle i køleskabet, mens du laver dejen.

Nu laves dejen. Kom mælk og gær i en skål og rør til gæren er opløst. Tilsæt hvedemel, sukker og salt og ælt dejen til den er samlet. Tilsæt det bløde smør og ælt dejen yderligere til den er glat, samlet og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 30 minutter.

Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 50 x 40 cm. Smør dejen med chokoladecreme over det hele. Fold 1/3 af dejen ind mod midten og fold den anden 1/3 henover. Du har nu tre lag og din dej måler ca. 10 x 50 cm. Skær herefter dejen ud i 12 stk. på cirka 4 cm brede stykker.

Hvert stykke skæres i tre strimler 1 cm fra topkanten, så dejen stadig hænger sammen i toppen. Flet de tre striber dej og klem dejen sammen i bunden. Rul fletningen og læg den i muffin bradepanden med lukningen nedad. Gentag med alle 12 stk. Lad dem efterhæve i ca. 60-75 minutter tildækket med husholdningsfilm ved stuetemperatur.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pisk ægget sammen med en gaffel og pensl snurrerne. Bag dine chokoladesnurrer i en forvarmet ovn i 12-15 minutter til gyldne. Befri dem fra bradepande og nyd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7 comments on “Bløde snurrer med chokoladefyld”

  1. De ser super skønne ud. Kan de bages uden en metal muffinform eller kommes i de papirforme/kapsler som kan stå af sig selv

  2. Hej,
    Er de velegnede til at fryse?
    Og hvis man fryser dem, hvor lang tid inden man skal bruge dem, skal man så tage dem ud?

    1. Hej Helena

      Ja, det er de. De kan med fordel tages ud aftenen forinden, så de kan tø op på køl natten over. Ellers bare et par timer ved stuetemperatur.

      God bagelyst,
      Cathrine

  3. Ser så lækre ud! Kan man mon koldhæve dem i køleskabet natten over? Og i så fald hvor meget gær skal man så bruge?

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT