Blødt bananbrød med tahin og sesam

Jeg leder hele tiden efter ny inspiration til eftermiddagsmaden. Selvom Ellinor som oftest har spist i dagplejen lige inden, at vi henter hende, så går der ikke længe før, at hun er sulten, når vi kommer hjem. Jeg kender det selv - jeg er næsten også altid sulten om eftermiddagen. En lille smule mad skal der helst til, hvis jeg ikke skal blive alt for sulten inden aftensmaden. Derfor sidder vi gerne sammen og spiser lidt eftermiddagsmad, når familien er samlet igen. I øjeblikket spiser vi gerne et groft gulerodsbrud, som nemt kan lunes fra fryseren, sunde muffins med hindbær og gulerod eller en portion overnight oats, som sagtens kan laves til et par dage. Både gulerodsbrud, de sunde og svampede muffins og overnight oats er god eftermiddagsmad til både børn og voksne.

Men som sagt så forsøger jeg hele tiden, at finde på nye muligheder til eftermiddagsmåltidet. Og det her bananbrød er allerede en favorit. Det er blødt, svampet og smager så godt. Særligt smurt med en tynd lag smør! Bananbrødet er groft og indeholder ikke raffineret sukker. Bananerne gør brødet blødt og lækkert, og så holder bananbrødet sig superlækkert i flere dage. Det er god og sund eftermiddagsmad til børn og voksne.

Tahin og sesamfrø giver det søde bananbrød en lidt dybere og mere afrundet smag, men hvis du ikke har tahin og sesamfrø, så kan det godt udelades. Bananbrødet kan også sagtens bages og deles ud til sukkerfrie børnefødselsdage i vuggestuen, børnehaven eller skolen. Nedenfor opskriften tipper jeg om, hvordan du nemt gør det sunde bananbrød til en skøn og svampet banankage, der kan nydes med god samvittighed.

Det skal du bruge:

  • 4 bananer - jo mere modne de er, jo sødere smager bananbrødet
  • 2 dadler
  • 150 g sigtet speltmel
  • ½ lille tsk. bagepulver
  • ½ lille tsk. natron
  • ½ tsk. salt
  • 2 store æg
  • 3/4 dl rapsolie
  • 1 spsk. tahin (kan udelades) Jeg bruger den her tahin
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 2,5 stor spsk. sesamfrø (kan udelades)

Sådan bager du et blødt og svampet bananbrød uden tilsat sukker:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Blend bananer og dadler til en glat mos. Rør mel, bagepulver, natron og salt sammen i en skål. Pisk æg, olie, tahin og vanilje sammen i en anden skål. Kom banan/dadelmosen i og rør det sammen til det er homogent. Sigt de tørre ingredienser i og rør forsigtigt til dejen netop er samlet. Rør sesamfrø i. Kom dejen i en brødform. Bag bananbrødet i ca. 45 minutter. Tjek om brødet er færdig ved at stikke en gaffel i midten af brødet. Hvis der sidder dej fast skal det bages lidt længere.

Tip: Kom 25 g brun farin og 75 g grofthakket mørk chokolade i - så har du den bedste og mest svampet banankage, som kan spises med god samvittighed.

Bananbroed_tahin_4 Bananbroed_tahin_5

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

15 comments on “Blødt bananbrød med tahin og sesam”

  1. Hej Cathrine,

    This recipe sounds delicious. Do you have any suggestions for how to make this with oat flour?

    Best,
    Jennyfer

  2. Jeg har prøvet at bage det her bananbrød flere gange, men det bliver altid klægt i midten og falder sammen. Hvad gør jeg forkert? Min natron er ikke for gammel.:)

  3. Hej Cathrine. Jeg er lidt i tvivl om æggene skal piskes luftige eller ej? Det fremgår ikke af opskriften, men kan se at du spørger en anden om vedkommende havde gjort det her i kommentarfeltet.

    På forhånd mange tak!

    Mvh Astrid

    1. Hej Astrid

      Nej, de skal ikke piskes luftige. De skal bare røres sammen/piskes sammen med de andre ingredienser, der står angivet 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

  4. Har lavet helv portion og brugt en skefuld chia og vand i stedet for æg. Bagt i 30 minutter og fungerer fint. Kan desværre ikke sammenligne med din opskrift da jeg ikke har prøvet den endnu. men jeg elsker dine opskrifter! Hvorfor putter du natron og bagepulver i? Kh

  5. Tak for dejlige opskrifter. Jeg har bagt dit bananbrød to gange og oplever at det bliver meget tæt og ikke luftigt som på billedet. Og det synker også sammen når jeg tager det ud af ovnen. Hvad tror du det kan skyldes?

    1. Hej Signe

      Umiddelbart tænker jeg, at der kan være to ting, der kan være årsagen.
      Pisker du æggene luftige?
      Hvor gammelt er dit natron?

      Mvh. Cathrine

  6. Hej Søde Cathrine
    Jeg elsker dit bananbrød, jeg har bagt det utallige gange, børn som voksne elsker det ♥️ Hvordan opbevares bananbrødet bedst?

    1. Hej Anne Maya
      Det er jeg så glad for at høre.
      Jeg opbevarer bananbrød i en lufttæt beholder eller plastpose ved stuetemperatur 🙂

      Mvh. Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT