Cookies.. Hvem kan ikke lide cookies? Sprøde i kanten og seje i midten. Cookies er taknemmelige og kan tilsættes alle mulige smagskombinationer. Disse gode cookies er fyldt med chokolade, saltede peanuts og karamel. De smager så godt! Karamellen kan du enten selv lave fx ved at koge en dåse kondenseret mælk eller springer over, hvor gærdet er lavest, og købe en. Jeg havde et glas luksus karamel stående, som passede perfekt til formålet. Brug gode råvarer – det kan smages i det endelige resultat.
25 store cookies
Det skal du bruge:
- 220g smør
- 425g brun farin
- 100g rørsukker
- 4 æg
- 2 tsk. bagepulver
- 75g ren kakaopulver (jeg brugte Valrhona 100 %)
- 100g mørk chokolade
- 375g hvedemel
- 150g peanuts
- 25 tsk. karamel (dulce de leche eller en flødekaramel kan også bruges)
Sådan bager du dejlige cookies:
Smelt smørret, og rør det sammen med brun farin i en skål. Pisk æggene i ét af gangen med en håndmikser eller røremaskine. Kom kakao, mel og bagepulver i, og rør det hele sammen. Hak chokolade groft og vend det i dejen sammen med peanuts. Lav 9 skefulde dej på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav en lille fordybning i hver cookies og kom en tsk. karamel i. Kom en tsk. dej ovenpå karamellen, så det lukkes inde. Bag de lækre cookies i ca. 12-15 min ved 180 grader. Lad dem køle af på en bagerist, og nyd dem afkølet med et koldt glas mælk.
Hej 😊
Har planer om at lave disse cookies til en barnedåb. Hvor lang tid i forvejen kan jeg slippe afsted med at lave dem?
Hej Nanna
Du kan lave dem i god tid og fryse dem 🙂
God bagelyst,
Cathrine