Opskrift udviklet i samarbejde med Finax
Efteråret er sæsonen for bagning, og jeg er så klar! Jeg er klar til at hygge indendørs - med kaffe, varm kakao, hjemmebagte boller og lune tæpper. At jeg så helt sikkert har to små mennesker rendende omkring mig, det betyder nok, at det kun bliver til lunken kaffe, kold kakao og leg på gulvet. Men det kan heldigvis også noget! Til gengæld ved jeg, at Ellinor gerne vil hjælpe mig med at bage og spise de her chokoladebrud. De er superhyggelige at bage, og et perfekt børne-bageprojekt. Dejen skal nemlig hakkes, og ikke formes, og det er helt perfekt, når de små mennesker gerne vil hjælpe til. Vi er i forvejen storforbruger af opskriften på bløde gulerodsbrud, som hele familien elsker. Så jeg er slet ikke i tvivl om, at den her lidt sødere udgave også bliver en succes.
12-14 stk.
Det skal du bruge:
- 325 g lunken vand
- 30 g gær
- 30 g sukker
- 550 g Finax økologisk hvedemel
- 6 g salt
- 75 g ristede hasselnødder
- 75 g mørk chokolade - jeg bruger Callebaut mørke chokoladeknapper
- 1 æg
Sådan bager du chokoladebrud med ristede hasselnødder:
Kom vand og gær i en skål og rør til gæren er opløst. Tilsæt sukker, mel og salt og ælt dejen til den er glat og smidig. Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i 50 minutter. Rist hasselnødderne i ovnen på 150 grader varmluft i 10-15 minutter. Lad dem køle af og rul dem i et viskestykke, så det meste af skallen fjernes. Hak dem groft. Hak den mørke chokolade groft eller brug chokoladeknapper. Lav en fordybning i dejen og kom hasselnødder, chokolade og æg ned i fordybningen. Hak dejen og del den i 14 stk. Lad efterhæve i 50 minutter.
Tænd ovnen på 220 grader over/under varme. Når ovnen er varm, bages chokoladebruddene i 10-15 minutter, indtil at de er let gyldne.
Tip: Dejskraberen, jeg bruger til at hakke dejen med i videoen, kan du finde lige her.
Indlægget indeholder affiliatelink
Hej!
Skal de dækkes til når de hæver. Prøvet med film, men det hænger fast.
Vh. Helle
Hej Helle
Ja, de skal dækkes til. Du kan drysse dem med en lille smule mel inden, at du kommer film på. Men ja, filmen skal fjernes lidt forsigtigt 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Hej
Kan de fryses??
Og kan man undlade at komme nødderne i ?
Mvh Sofia
Hej Sofia
Ja, de kan godt fryses. Lad være med at bage dem for hårdt så, for så kan de bedre tåle at blive varmet op igen, når de er tøet op fra frys 🙂
Du kan også sagtens udelade nødderne.
God bagelyst,
Cathrine