Jeg håber ikke, at det er blasfemi at kalde de her chokoladekugler for chokolademousse. Jeg har en stor kærlighed for rigtig chokolademousse lavet på chokolade, fløde, sukker og æg. Men derfor er jeg ikke for fin til at forsøge mig med lidt sundere varianter, der giver mig samme tilfredsstille på smag og konsistens. Og det gør de her små sunde mundfulde. Avokado, dadler og kakao giver en perfekt blød og let mousse, der smager fantastisk af chokolade. Den sprøde skal af smeltet chokolade gør dem helt perfekte. Jeg er helt vild med dem! De forsvandt på mystisk vis ret hurtigt herhjemme, og det er altid et tegn på, at opskriften har ramt plet. Nyd dem som et sundere alternativ til slik, til at stille den søde tand med eller kom en enkelt i madpakken. Jeg er sikker på, at du bliver populær hos både store og små, hvis de finder sådan en lille lækker mundfuld, når de åbner madkassen.
15-20 stk.
Det skal du bruge:
- ½ avokado (det er vigtigt, at avokadoen ikke er for moden, da den ellers vil smage for meget i gennem)
- 10 g kokosolie
- 15 g kakaopulver (jeg bruger Callebauts 100 % kakao)
- ½ tsk. vaniljepulver
- 5 dadler uden sten (køb dem med sten eller Medjool dadler)
- Et lille nip salt
- 50 g mørk chokolade
Sådan laver du sunde chokolademousse kugler:
Blend alle ingredienserne undtagen chokoladen, til du har en homogen masse. Smag til. Hvis du ønsker den sødere, kan du tilføje lidt akaciehonning. Kom massen i fryseren i minimum 1 time. Massen skal være kold for at kunne trilles til kugler. Tril chokolademassen til kugler. Smelt eller temperere (se her hvordan du temperer mørk chokolade) chokoladen og overtræk chokolademoussekuglerne. Opbevar dem i køleskabet.