Annonce Mammen Mejerierne
Noget af det, som jeg særligt holder af ved surdejsbrød er, at det holder sig langt bedre end brød bagt på gær. Surdejens bakterier fermenterer brødet. Rister du dit surdejsbrød, når det er et par dage gammelt, så bliver det som nyt - rister du det på panden i smør, så er det lige før, at jeg vil mene, at det smager næsten endnu bedre end friskbagt.
Hjemmelave croque monsieur er den perfekte måde at bruge daggammelt brød på. En luksus toast, om man vil.
2 personer
Det skal du bruge:
- 4 skiver daggammelt surdejsbrød - eller andet lyst brød af god kvalitet
- 80 g creme fraiche, 18 %
- 50 g revet Tange Sø Ost
- 1 spsk. dijonsennep
- Lille ½ tsk. salt
- 1 nip friskkværnet peber
- 2 skiver god, kogt skinke
- 2 spsk. smør
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Rør creme fraiche, revet Tange Sø ost, dijonsennep, salt og peber sammen. Smør to skiver brød med halvdelen af osteblandingen. Kom skinke på. Placer de sidste to skiver brød på toppen. Kom smørret på en panden og lad det smelte. Steg brødene i smørret (kun på bunden) i et par minutter til let gyldne. Kom brødene i et ildfastfad og fordel det sidste af osteblandingen på toppen af brødene. Drys til sidst med de sidste 25 gram ost. Bag dine croque monsieur'er i ca. 10 minutter til gyldne og osten er smeltet. Server og nyd med det samme.