Egg fried nudler - nem og hurtig

Egg fried nudler eller ris er en helt perfekt enkelt-mands ret, der både er billigt at lave og ikke tager særlig lang tid. Jeg spiser det ofte, hvis jeg er alene hjemme. Det er også en rigtig god ”stop mad spild” ret, da de fleste grøntsager kan bruges i, og så er det helt ideelt med kolde ris eller nudler fra aftenen før. Jeg er virkelig vild med det, og så kan man jo selv bestemme, hvilke krydderier og krydderurter, man foretrækker. Der kan også sagtens tilføjes rejer, kylling eller oksekød. Velbekomme!

1 person
Det skal du bruge:

  • 50g fuldkornsnudler – eller mængde efter behag
  • 1 gulerod
  • 3 asparges
  • 2 forårsløg
  • 2 æg
  • 1 cm frisk chili
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk koriander – kan sagtens udelades eller udskiftes med fx bredbladet persille
  • 1 lime – saften herfra
  • 1 spsk. soyasovs
  • ½ tsk. rørsukker
  • Cashewnødder eller peanuts


Sådan laver du egg fried nudler:

Kog noget vand og kom det over nudlerne – lad dem trække imens resten gøres klar. Skræl guleroden og riv den til tynde strimler på et mandolinjern. Skær asparges og forårsløg i mundrette stykker. Hak hvidløg og chili fint. Varm olie på en pande og slå æggene ud på panden. Lad dem stege i ca. 1-2 minutter, mens du rører rundt i det. Tilsæt guleroden, aspargesene, forårsløgene og nudlerne. Rist hvidløg og chili af på panden til det kan duftes. Rør det hele sammen og tilsæt soyasovs, rørsukker og hakket koriander. Smag til med salt og peber. Anret og pynt af med groft hakket cashewnødder eller peanuts.

Egg_fried_nudler-fb

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT