Fastelavnsboller med chokoladecreme og hindbær

Reklame for Valsemøllen

Endelig er det fastelavn igen! Det bedste bagesæson, der findes - sammen med julebagningen. Men nu er vi færdige med vaniljekranse, brunkager og honninghjerter. Og hvorfor ikke fortsætte med lækre bløddeje, vaniljecreme, bærkompot og chokolade?

Den her fastelavnsboller er særlig dejlig at bage. Fordi der ikke er nogen risiko for, at fyldet flyder ud og ender som en sø på bagepladen. Det her er fastelavnsbollen, der efterfyldes med en frisk, syrlig hindbærkompot og en chokoladerig, fløjlsbløde chokoladecreme. Det er luksus, når du sætter tænderne i og nyder den første bid.

Når du har bagt den her fastelavnsbolle, så kan du fortsætte med at bage alle de fantastiske varianter, jeg har delt i min Fastelavnsbolle E-bog, som du finder lige her.

12 stk.
Det skal du bruge

Dej

Hindbærkompot

  • 200 g hindbær
  • 25 g sukker
  • 25 g vand

Mælkechokoladecreme

  • 450 g piskefløde
  • 70 g glukosesirup
  • 230 g mælkechokolade – jeg bruger den her Callebaut Arriba (reklamelink)
  • 70 g smør, stuetempereret

Sådan gør du
Mælkechokoladeganache: Den kan med fordel laves dagen før - og mindst et par timer inden brug, så den kan blive helt kold. Kom chokolade og smør i en skål (bruger du ikke chokolade callets, så skal du hakke chokoladen først). Kom fløde og glukosesirup i en lille gryde og varm det op ved lav varme til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokolade-smør blandingen, og rør til ganachen samler sig. Blend den til sidst helt homogen. Kom husholdningsfilm direkte på ganachens overflade og stil den på køl til helt gennemkold. Gerne natten over.

Hindbærkompot: Kom hindbær, sukker og vand i en gryde og lad det simre i 10 minutter til hindbærrene er kogt ud. Køl af.

Dej: Kom mælk og gær i en skål og rør til gæren er opløst. Tilsæt hvedemel, æg, salt og sukker. Ælt dejen til den er samlet. Tilsæt smør og ælt dejen til den er glat, samlet og slipper skålens kanter. Lad dejen hvile i 15 minutter. Vend dejen ud på bordet og del den i 12 portioner á 80 g. Spænd hver dejklump op til en bolle. Placer 6 stk. på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve. Enten tildækket ved stuetemperatur eller i en slukket ovn med en plade fyldt med varmt vand - så holdes dejen fugtig og lun, mens den hæver. Lad bollerne hæve i 60-80 minutter til luftige, lette og cirka dobbelt størrelse. Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Bag bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader over/under varme i 8 minutter. Skru herefter ovnen over på varmluft og bag bollerne i yderligere 3-4 minutter til gyldne. Afkøl på en rist.

Samling af fastelavnsbollerne: Først piskes mælkechokoladecremen. Pisk den med en håndmixer til den kan stå selv. Vær opmærksom på ikke at piske den for meget, da den kan skille.

Cirka 80 % af ganachen kommes i en sprøjtepose (reklamelink) uden tyl. De resterende 20 % kommes i en sprøjtepose med en rund tyl ø13 mm. (reklamelink)

Klip et hul i bunden af bollerne. Tryk bollens indre mod bunden med din pegefinger, så der skabes et hulrum til fyld. Kom hindbærkompot i en sprøjtepose.

Kom først hindbærkompot i og fyld herefter bollen op med chokoladecreme. Sørg for at stoppe lige inden du når bunden – ellers vil cremen forsøge at finde en udvej. Sprøjt en dut af chokoladecreme på toppen, lav en fordybning og fyld med hindbærkompot. Server og nyd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments on “Fastelavnsboller med chokoladecreme og hindbær”

  1. Hej Cathrine
    Jeg vil gerne prøve at lave disse, men kan de også fyldes med almindelig creme eller er der noget med konsistensen?
    Og, hvis laves dagen inden de skal spises, er det så bedst at fylde dem på dagen?
    Bh Mille

  2. Hej Catrine.
    Jeg forsøgte mig med disse i går, men dejen var alt for våd og slet ikke som en bolledej. Lavede den på min Wilfa probaker maskine. Fulgte forholdene 1-1. Nogle bud på hvad der er gået galt ?

  3. De ser lækre ud! Kan man hæve bollerne i ovnen med det varme vand og derefter tage dem ud for at forvarme ovnen? Jeg har prøvet denne metode én gang før hvor de klaskede sammen da jeg tog dem ud for at forvarme ovnen..

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT