Annonce - opskrift udviklet for Mammen Mejerierne
Julen er altid god for et lækkert ostebord eller to. Der er den del, jeg nyder allermest ved en julefrokost. Det gode ostebord med sprøde, søde og syrlige elementer. Til de stærke og lidt bitre oste, der vil jeg rigtig gerne have noget sødt modspil. Det er de her syltede figner helt perfekte til. Jeg har klædt fignerne på i julenoter - masser af appelsin, kanel og anis. Nyd din figenkompot til ostebordet, en hjemmelavet pandekage eller til en isdessert.
1 stort glas:
Det skal du bruge:
- 250 g tørrede figner
- 150 g portvin
- 140 g vand
- 2 spsk. honning
- 1 stang kanel
- 2 anis-stjerner
- ½ appelsin, skal og saft herfra
Sådan laver du en nem og hurtig figenkompot:
Skær stilk og bund af fignerne. Skær dem i mundrette stykker og kom dem i en gryde. Tilsæt alle ingredienserne. Lad det hele simre i ca. 15 minutter til fignerne er møre, og det meste af væsken er fordampet. Kom din figenkompot i et skoldet glas med låg. Opbevar på køl i 2-3 uger.
Tip: En sprød kiks med danablu er det perfekte match til den søde figenkompot.
Kære Cathrine,
Tak for en herlig opskrift på figenkompot. Jeg har blot en lille kommentar. Jeg brugte tørrede figner fra Menu, men synes, at 20 minutter er for kort tid. Jeg tror, at 25-30 minutter bedre, men vil prøve mig frem. Har du eksperimenteret med mere end 20 minutter?
Med venlig hilsen,
Carl Kähler