Fuldkornskiks med mælkechokolade

En frokost skal helst slutte med et sødt punktum. Sådan kan jeg bedst lide det - og jeg nyder den søde mundfuld lidt ekstra på det tidspunkt af dagen. Den søde vane har jeg givet videre til mine børn. Så jeg bager gerne noget sødt, som kan gøre madpakken lidt mere hyggelig.

De her sprøde kiks med fuldkornshvedemel er overtrukket med mælkechokolade og et drys flagesalt. Den perfekte sprøde og søde mundfuld. Jeg laver en god portion, når jeg er i gang. De holder sig nemt et par uger i en lufttæt beholder.

Ca. 40 stk.
Det skal du bruge

Kiks

  • 200 g koldt smør
  • 50 g rørsukker
  • 75 g flormelis
  • 1 æg
  • 190 g hvedemel
  • 190 g fuldkornshvedemel - jeg bruger den her fuldkornshvedemel (reklamelink)
  • 1 nip salt
  • 2-4 tsk. vand
  • 260 g mælkechokolade - jeg bruger den her chokolade (reklamelink)
  • Flagesalt til at drysse med

Sådan gør du
Kom smør, rørsukker, flormelis og æg i en skål og pisk det lyst og luftigt. Jeg bruger min røremaskine med K-spaden, men du kan også bruge en håndmixer. Tilsæt hvedemel, fuldkornsmel og salt og rør til dejen først ligner rasp og herefter begynder at samle sig. Kom lidt vand i ad gangen og rør kort til dejen samler sig. Pak kiksedejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile på køl i 30 minutter.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til den er 4 mm tyk. Skær kiksene ud - jeg bruger et sporejern, så kiksene bliver lige store (reklamelink). Jeg skærer dem ud i 4,5x4,5 cm, men du kan lave den størrelse, du ønsker.

Kom dem på en bageplade med bagepapir. Bag en plade kiks i 10-12 minutter til let gyldne. Afkøl dem på en rist. Fortsæt med at rulle kiksedejen ud og udstik kiks til alt kiksedejen er brugt - du kan med fordel komme dejen på frys i få minutter undervejs, da den så er nemmere at arbejde med. Lad kiksene køle helt af.

Temperere chokoladen - du kan læse her, hvordan du tempererer chokolade. Dyp kiksene i chokoladen, lad dem dryppe af og læg dem på et stykke bagepapir med chokoladen opad. Lad chokoladen sætte sig lidt, inden de drysses med lidt flagesalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments on “Fuldkornskiks med mælkechokolade”

  1. Ser rigtig lækre ud og skal helt sikkert prøves 😋
    Vil dog spørge om du har prøvet at lave dem med mørk chokolade?

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT