Gin og Tonic med hjemmelavet tonicsirup

Nytåret er lige om hjørnet. Mon ikke der skal serveres en drink eller to? Gerne en Gin og Tonic... Hjemmelavet tonicsirup gør din G&T meget bedre. Det er faktisk blevet min absolutte favoritdrink. Med en rigtig god gin, agurkeskiver og friskkværnet, sort peber, så fås det ikke bedre.

Hjemmelavet tonicsirup er så nemt at lave selv, og så smager det bare så godt. Du kan variere tonicsiruppen efter, hvad du foretrækker at komme i din gin og tonic eller hvilke smagnoter, der er i din favorit gin. Jeg koger gerne to forskellige tonicsirupper. Én med masser af lime, citron og sorte peberkorn, så den passer til en gin og tonic med agurk og friskkværnet peber. Og én med masser af appelsin, anis og vanilje, så den passer perfekt til den her gin og tonic, som jeg særligt elsker i de kolde måneder.

Selvom tonicsiruppen er drøj i brug, så husk at koge en stor portion. Det smager så godt, at det uden tvivl bliver nytårets mest populære drink.

Det skal du bruge:

  • 5 stilke frisk citrongræs
  • 7 g kinabark - jeg har købt mit kinabark herKinabarken er det, der giver tonic sin karakteristiske smag
  • 2 økologiske lime - skal og saft heraf
  • 2 økologiske citroner - skal og saft heraf
  • 4 knuste enebær, tørrede
  • 3 hele peberkorn, sorte
  • 20 g citronsyre
  • 1 l. vand
  • 750 g rørsukker

Derudover

  • Danskvand
  • Agurk
  • Friskkværnet, sort peber
  • Isterninger
  • En god gin - jeg bruger Agesen Gin fra Kvickly Silkeborg

Sådan koger du din egen tonicsirup:
Skær citrongræsstilkene i 3 stykker hver og knus dem ved at trykke den flade side af kniven ned med håndfladen. Riv skallen af citron og lime - vær forsigtig med ikke at få for meget af det hvide skal med, da siruppen så vil blive for bitter. Kom alle ingredienser (undtagen sukker) i en gryde og lad det simre i 25 minutter. Sigt det gennem en si først for at få de store stykker væk. Sigt det herefter gennem et kaffe- eller thefilter for at få det helt klart. Kom tonicvandet i en ren gryde og kog det op med rørsukker. Når siruppen koger tages den af blusset og hældes på rene flasker.

Sådan laver du en gin og tonic med hjemmelavet tonicsirup:
Kom 1:3-1:4 (afhængig af hvor stærk du ønsker den) dele tonicsirup og danskvand i et glas. Kom gin, isterninger, friske agurkeskiver og friskkværnet, sort peber i og server.

Tip: Hvis du vil koge en tonicsirup, der passer til en Gin og Tonic med appelsin, anis og vanilje, så skifter du lime ud med appelsin og erstatter sorte peberkorn med 2 anis og 1 vaniljestang.

tonicsirup_6 tonicsirup_17

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments on “Gin og Tonic med hjemmelavet tonicsirup”

  1. Hej Birthe

    Super god gaveide.

    Den kan nemt holde sig 2-3 mdr., da sukkerindholdet er højt.

    Det smager simpelthen så godt. Jeg skal selv i gang med at lave en portion tonicsirup i denne uge.

    - Cathrine

  2. Hej Cathrine
    Lækker tonicsirup! Jeg vil lave den som julegave. Hvor længe kan den holde sig tænker du? Altså i atamon-skyllede glas etc. Tak for en inspirerende side!
    Vh Birthe

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT