Groft brød med ribs og pistacienødder

Gode brød kan sagtens bages derhjemme. Det handler bare om at give sig god tid og bruge gode råvarer. De grove meltyper passer perfekt sammen med syrlige bær og sunde nødder. Giv dig tid til at ælte dejen, lad dejen få lov til at hæve og udvikle smag, og lad dig overraske af smag, skorpe, duft og krumme, når du skærer dit nybagte brød over. Jeg elsker at bage mit eget brød – det smager så meget bedre, når man ved hvilke råvarer, det indeholder, og hvor meget man har gjort sig umage for at opnå et fantastisk resultat. Server brødet med smør, ost eller pølse.

Det skal du bruge:

  • 400g koldt vand
  • 50g surdej (kan udskiftes med 5g gær og ½ dl vand)
  • 100g rugmel
  • 400g sigtet speltmel
  • 15g salt
  • 100g ribs
  • 100g usaltet pistacienødder

Sådan gør du:
Kom vand, surdej, mel og salt i en skål og ælt dejen godt til den er glat og smidig. Kom ribs og pistacienødder i og ælt dejen en smule mere til bær og nødder er fordelt. Form dejen til et brød og kom det i en hævekurv. Dæk dejen til (jeg bruger et hør-viskestykke) og lad dejen hæve tildækket på bordet i et par timer, hvorefter den stilles i køleskabet natten over.

Dagen efter tændes ovnen på 250 grader med en bagesten eller bageplade i. Vend brødet ud på en bagespade eller et stykke bagepapir og kom det i ovnen, når den er helt varm. Brødet kan også bages i en gryde, hvis du foretrækker det. Bag brødet i ca. 30-40 minutter til det er godt gyldent. Brødet skal have 99-100grader som kernetemperatur, for at det er bagt færdigt. Lad brødet køle på en rist og nyd det!

Groftbroed_ribs_3 Groftbroed_ribs_6 Groftbroed_ribs_12

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT