Groft kurvebrød

Det jeg rigtigt godt kan lige ved at bage er, at der kun skal simple ingredienser af høj kvalitet til, før man har et fantastisk brød. Det synes jeg er meget fascinerende. Dette brød var mit første i min hævekurv – og sikke en succes. Det smagte både groft og dejligt og så samtidig rigtig flot ud. Brug brødet i madpakken, som tilbehør til ost eller blot smurt med et dejligt lag rigtig smør.

Det skal du bruge:

  • 3g gær
  • 350g koldt vand
  • 1,5 dl surdej (Se hvordan - klik her)
  • 150g økologisk hvedemel
  • 150g økologisk grahamsmel
  • 200g økologisk groft speltmel
  • 15g salt – gerne havsalt
  • 1 hævekurv


Sådan laver du et groft kurvebrød:

Hæld det kolde vand i en skål. Opløs gæren i vandet og kom surdejen i. Tilsæt melet og saltet og ælt nu dejen. Den kan æltes i hånden – dog kræver det, at man først ælter den lidt i skålen til noget af vandet er absorberet, da det er en ret våd dej. Man kan også ælte dejen på en røremaskine.

Når dejen er æltet glat og smidig lægges den i en skål smurt med olie. Stil den i køleskabet med et låg eller film over i ca. 24 timer.

Dagen efter: Vend dejen ud på bordet og form den efter formen på din hævekurv. Kom dejen i hævekurven, der forinden er drysset med et godt lag mel. Lad dejen hæve i ca. 2 timer.

Sæt en bagesten eller bageplade (beklædt med et stykke bagepapir) i ovnen og varm ovnen op til 225grader. Vend dejen ud på en meldrysset bagespade og sæt brødet ind på den varme bageplade eller bagesten. Bag brødet i ca. 30 minutter. Lad brødet afkøle og nyd det!

Groft kurvebrød Cathrine Brandt

Groft kurvebrød Cathrine Brandt

Groft kurvebrød Cathrine Brandt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments on “Groft kurvebrød”

  1. Hvis jeg ikke lige har surdej - hvad gør jeg i stedet for mht hvor meget gær? Evt ændringer i vand/mel?

    1. Hej Marlene

      Så vil jeg hellere anbefale dig at bruge min opskrift "Grydebrød med hvede og rug" - her beskriver jeg, hvordan du kan bage brødet med gær.

      God bagelyst,
      Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT