Grove og sunde gulerodsbrud

Tiden står stille i den lille babybobbel. Den 11/10 bød vi velkommen til et nyt menneske og blev samtidig en lille familie. Jeg stornyder tiden! Heldigvis har Ellinor et mildt og roligt sind, så selvom tiden primært går med at hygge, så er der heldigvis stadig tid til at bage. De her hjemmebagte gulerodsbrud er nemme og lette at bage, da de kun kræver en kort hævetid, og så er dejen så fast, at den nemt kan æltes på bordet. Gulerodsbollerne er sundere og grovere end den version, man kender fra bageren, der ofte indeholder ret meget sukker, smør og ren hvedemel. De her gulerodsbrud byder på masser af smag og kostfibre, og så er de den perfekte bolle til madpakken, morgenbordet eller eftermiddagshygge.

9 store gulerodsbrud
Det skal du bruge:

  • 250g lunkent vand
  • 20g økologisk gær
  • 2 tsk. sukker
  • 200g fuldkorns speltmel (kan udskiftes med grahamsmel eller groft ølandshvede)
  • 275g hvedemel
  • 8g salt
  • 30g blødt smør
  • 1 æg
  • 80g solsikkekerner
  • 200g skrællet og revet gulerod (2-3 stk.)

Sådan bager du lækre og nemme gulerodsbrud:
Kom vand, gær og sukker i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt mel og salt og ælt dejen til den er samlet. Tilsæt nu det bløde smør og ælt dejen til den er smidig og glat. Æltningen kan sagtens foregå på bordet, da dejen er ret fast og derfor ikke kræver en røremaskine. Når dejen er æltet færdig skal den hæve 1 time på bordet dækket med et klæde over.

Skræl og riv gulerødderne groft. Når dejen har hævet laves der en stor fordybning i midten af dejen. Slå ægget ud i fordybningen og kom også gulerødder og solsikkekerner i. Fold dejen indover fyldet til dejen ligner en bolle. Brug nu en bagespatel, kniv eller paletkniv til at hakke dejen i små stykker. Fold hele tiden dejen sammen med fyldet indtil dejen er delt i mange små stykker. Beklæd en bageplade med bagepapir. Del dejen i 9 boller og før dem over på bagepapiret. Lad bollerne efterhæve i 45 minutter. Tænd ovnen på 220 grader varmluft og bag gulerodsbollerne i ca. 12-15 minutter.

Gulerodsbrud_1 Gulerodsbrud_4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

31 comments on “Grove og sunde gulerodsbrud”

  1. Endnu engang laver jeg disse lækre boller 🥰
    De har været min go to igennem de sidste 7 år, startede som en afhængighed under min 1. graviditet. 😅
    Generelt oplever jeg at jeg altid kan regne med dine opskrifter. Både udførelse, ingrediens mængde og vigtigst velsmagende resultat 😊

  2. Hej Cathrine
    Wow! Så mange gode opskrifter. Jeg leder dog efter en opskrift på boller, jeg kan give min dreng på 8 mdr. til mellemmåltider. Jeg synes, der er kerner og frø i mange af dine opskrifter. Kan du lede mig på vej?

  3. Har bagt dine grove gulerodsbrud nogle gange efterhånden og undrer mig hver gang over mel mængden i opskriften.
    Jeg bruger 200 g. ølandshvede og ca. 175 g. alm. hvedemel, altså ikke tilnærmelsesvis de 275 g som du angiver i opskriften?!
    Under ale omstændigheder - fantastiske boller 😍

  4. Kan man putte gulerødder og græskarkerner i dejen når den sættes til koldhævning også lave boller af opskriften i stedet for

    1. Hej Christian

      Så kommer du lidt til at mangle ægget i dejen. Hmm.. Så ville jeg nok ælte ægget med i dejen sammen med gulerødder og græskarkerner.

      God bagelyst,
      Cathrine

  5. Bagte dem igen idag, de bliver spist hurtigt her, men de er virkelig gode at gemme, de smager friskt i mange dage👏🏻
    Dine opskrifter er bare de bedste og nemme at følge🙏🏻😉🤗

  6. Hej Cathrine!

    De er simpelthen så gode, at jeg er nødt til at bage dobbelt portion. Men skal man ved dette også fordoble mængden af gær?

    Venlig Hilsen
    Anne

    1. Hej Catrine

      Det har jeg ikke prøvet, så jeg tør ikke at sige endegyldigt ja. Prøv - og giv gerne en tilbagemelding 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

  7. Tak for hurtigt svar! Går i gang med dem med det samme 🙂 Og jeg har lige bestilt din bog, og glæder mig til at modtage den.

    rigtigt dejlig dag!

  8. Hej Cathrine,

    Disse gulerodsbrud ser vildt lækre ud!

    Jeg har dog et spørgsmål, gør det nogen forskel om der bruges økologisk eller normal gær? 🙂

  9. Hvor er det her bare en mega god opskrift!! Tak for den - det er helt klart en ny favorit herhjemme! ??

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT