Hindbærsnitte kagekone eller kagemand - Cirkeline og Alfons Åberg

Reklame Valsemøllen

Når der skal fejres fødselsdage i familien, så er det et must med en kagemand eller kagekone. Jeg bager altid min mormors vandbakkelsekagemand. Den er virkelig nem og et kæmpe hit hos hele familien.

Men da min 8-årige har en særlig kærlighed for hindbærsnitter, slog det mig, at det med lethed kunne forvandles til den obligatoriske fødselsdagskage.

Jeg har ladet mig inspirere af mine børns helt store favoritter; Cirkeline og Alfons Åberg. To personligheder, der taler til både børn og voksne.

Hindbærsnittekagemanden har allerbedst af at blive bagt dagen, eller mindst et par timer inden servering. Mørdejsbundene bages nemlig for sig selv, inden de samles med hindbærmarmeladen. Derfor har de brug for at trække lidt fugt fra hindbærmarmeladen, hvis de skal have den bedste konsistens at spise, og for at hindbærsnittekagen kan skæres uden at knække.

Jeg har tegnet en skitse til både kagekonen, Cirkeline og kagemanden, Alfons Åberg, som du kan skære dine mørdejsbunde ud efter. Skabelonerne finder du lige her.

16-20 personer
Det skal du bruge:

  • 500 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 200 g flormelis
  • 0,5 tsk. salt
  • 250 g smør, koldt
  • 2 æg
  • 350 g hindbærmarmelade

Glasur

  • 500 g flormelis
  • Kakao
  • 1 æggehvide
  • Frugtfarve - jeg brugte farverne rød, gul, grøn og sort

Derudover: sprøjteposer, skabeloner at skære ud her - find skabelonerne til både kagekone og kagemand her

Sådan gør du
Kom hvedemel, mandelmel, flormelis og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker og tilsæt det til de tørre ingredienser. Rør det sammen til en smuldret konsistens. Det gøres nemmest på en røremaskine med en K-spade. Tilsæt æggene og rør kort til mørdejen er samlet og homogen. Del dejen i to portioner á 560 g og pak hver ind i husholdningsfilm. Lad dejen hvile i mindst 30 minutter på køl.

Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir til 3 mm tykkelse. Frys den ned - så er det nemmest for dig at skære mørdejen ud efter skabelonen. Gentag med den anden portion mørdej.

Bag én mørdejsbund af gangen ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter til gylden. Lad den sætte sig på bagepladen, inden du lader den køle af på en bagerist. Bag den anden mørdejsbund.

Kom hindbærsyltetøj på den ene bund og placer herefter den anden ovenpå. Nu skal hindbærsnittekagekonen- eller manden pyntes.

Lav først en royal icing glasur, som du bruger til at tegne op med. Royal icing laves med æggehvide, og den sætter sig og bliver fast, når den størkner. Du kan derfor bedre tegne omridset med den, og den holder den mere bløde glasur fint på plads.

Kom 100 g flormelis, 100 g kakao og 1 æggehvide i en skål og rør det sammen. Kom det i en sprøjtepose, klip et lille hul i bunden og tegn nu din person op.

Lav glasur i de farver, du ønsker, og fyld de områder ud på kagepersonen, du vil. Server og nyd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 comments on “Hindbærsnitte kagekone eller kagemand - Cirkeline og Alfons Åberg”

  1. Du skriver at den skal fryses ned, så den er nemmere at skære, men hvor længe skal den fryses ned?

  2. Hej
    Skal i gang med denne skønne Cirkeline kage, dog kommer der kun mønstret op til A-4 , dækker opskriften til denne ? Altså både top og bund ?
    På forhånd tak

  3. Perfekt til min søns 3 års fødselsdag 😊 Hvis kagen bages fredag, men skal spises lørdag, bør marmeladen så tilføjes fredag eller lørdag, og hvordan anbefaler du, at den opbevares?

    1. Hej Pernille

      Så ville jeg samle kagen om fredagen, hvis du har tiden. Så når mørdejen at trække lidt fugt fra marmeladen og får den rette konsistens.

      Jeg opbevarer den ved stuetemperatur i en lufttæt beholder eller med en pose omkring.

      God bagelyst,
      Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT