Hjemmelavet mandelmælk

Mandelmælk er super nemt at lave selv. Det er et meget bedre og billigere alternativ til det mandelmælk man kan købe. Og ofte er mandelmælk fyldt med sukker og salt – det er den hjemmelavede version ikke. Hvis du har laktoseallergi eller bare ikke drikker mælk, så er mandelmælk rigtigt godt. Det smager intenst af mandler, og så fungerer det helt fint som en substitut for almindelig komælk.

Det skal du bruge:

  • 2,5 dl mandler
  • Vand


Sådan laver du mandelmælk:

Kom mandlerne i en skål og dæk dem til med vand. Lad dem stå tildækket natten over og trække.

Dagen efter hælder du vandet fra mandlerne og kommer 6dl nyt koldt vand ved. Hæld mandlerne og vandet igennem en juicepresser, og så har du faktisk din egen mandelmælk. Smag det evt. til med en lille smule flagesalt, hvis det synes, at det smager for ”fladt”. Mandelmælken kan holde sig i et par dage på køl.

Pulpen fra mandlerne gemmer jeg og bruger som pålæg på en bolle eller et stykke rugbrød.

Mandelmaelk-fb

Mandelmaelk-3

Mandelmaelk-2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT