Bedre sent end aldrig. Måske du fortsat mangler lidt inspiration til den julegave, der skal gives til din bageglade mor, far, søster, ven eller onkel?
Det kan jeg hjælpe med! Mit køkken er fuld af bageudstyr, jeg ikke kan undvære - og som er i brug ugentligt. Det er det vigtigste for mig, når jeg køber udstyr til min bagning, at det er af topkvalitet og hjælper mig til at få de resultater, jeg ønsker i min bagning. Hvad end det er surdejsbrød, nemme boller eller lækre kager.
Hermed et par håndfulde af noget af det, jeg finder frem og bruger oftest i mit køkken.
9 uundværlige bageudstyr, der gør din bagning endnu sjovere og bedre
Indholder reklamelinks - til andre og egen webshop
1: Digtial køkkenvægt. Bagning kræver præcision. En pålidelig vægt er derfor et must. Den her køkkenvægt kan veje fra 1 g til 15 kg, den har en stor overflade og holder sig tændt længe. Perfekt!
2: Dejsnitter. Håndværk og kvalitet samlet i ét. Jeg manglede en god, flot og effektiv dejsnitter, når jeg skulle snitte mine brød. Derfor har jeg lavet en selv i samarbejde med min lokale snedker og smed. Den hjælper mig til at lave flotte snit i mine brød, så de får de optimale betingelser for at hæve og udvikle sig under bagning.
3: Hævekurv. En brøddejs bedste ven. Her får dejen den optimale støtte, mens den hæver og fermenterer færdig. Hævekurven fås til både runde, ovale, store og små brød.
4: Vinklet dejspatel. Til at fordele deje i forme, smøre remonce ud med og 1000 andre ting. Det helt enkle værktøj, der gør mange ting meget nemmere.
5: Bagestål. Vil du gerne bage luftige boller, sprøde pizzaer og pitabrød, der popper? Så er bagestålet svaret. Jeg har brugt mit ugentligt i flere år.
6: Dejspatel. Endnu en ting, jeg manglede til min bagning. En dejspatel til at forme mine deje med. Jeg havde store krav til den. Det er lykkes at lave! Jeg bruger min dejspatel til at forme mine brøddeje med og dele deje til boller og portioner. Alle, der kan lide at bage, bør have sådan en.
7: Køkkenmaskine. Hvis du kender én, der skal have en ekstra god jul i år, så kunne en røremaskine være en ide. Når man først har haft en god maskine i sit køkken, så bliver den aldrig til at leve uden igen. Jeg bruger min køkkenmaskine flere gange om ugen. Jeg er så glad for den!
8: Termometer. Både når der bages kager og brød, så er temperaturer afgørende. Et godt termometer er derfor ikke til at undvære.
9: Challenger Bread Pan. Den her bandit har løftet min brødbagning til helt nye højder! Den vil blive din bedste (bage)ven for altid.
Hej! Jeg har ønsket mig et bagestål i lang tid nu, efter at have set dig anbefale det så ofte. Jeg bor i Schweiz og kan se at den producent som har lavet dit stål også sender (og har en franchise) her. Synes dog hjemmesiden ser lidt underlig ud, og på den Schweiziske side står det at man skal forbehandle sit stål med et lag olivenolie før man bager for første gang. Gjorde du det? Og gør du ellers noget ud af vedligehold og andet med dit stål? Er meget fristet til at købe, så sætter stor pris at høre dine tanker. 🙂
Vh,
Gudrun
Hej Gudrun
Ja, hjemmesiden er måske ikke den smukkeste, men bagestålet er fantastisk! Jeg har brugt mit ugentligt gennem flere år. Jeg smurte mit stål med olie (dog ikke olivenolie, da det ikke kan klare den høje varme - jeg brugte majs eller vindruekerneolie). Jeg gør det af og til, når jeg lige husker det. Smører med lidt olie inden, jeg varmer det op - så får stålet en ny seasoning, og det har det godt af - særligt fordi jeg ofte har vand inde i ovnen til damp samtidig, og det kan stål, som bekendt, ruste af.
Jeg sender fortsat de varmeste ord afsted, når nogle spørger ind til mit bagestål. Jeg ER virkelig glad for det.
God bagelyst,
Cathrine
Hej
Hvilken køkkenmaskine kan du anbefale?
Mvh Lise
Hej Lise
Jeg er glad for at arbejde med enten Kenwood eller Teddy 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Super fin artikel! Mange tips jeg sagtens kan bruge i det daglige, mange tak 🙂
Det er en helt fantastisk blog.Meget spændene, at rode rundt i.
Mvh
Charlotte
Hej Cathrine, jeg bruger dine hævekurve rigtig meget og er glad for dem! Har lige et spørgsmål; på det seneste er mine deje begyndt at vokse ud af hævekurven. Jeg følger din pro-opskrift fra “Surdej”, og dejmassen passer fint når jeg sætter på køl. Men fermenteringen ser ud til at fortsætte efter dejen bliver sat på køl.
Jeg har et brød i køleskaber nu, og det er “vokset” to cm ud af formen på 12 timer 🙂
Hej Christian
Så vil jeg klart anbefale dig at hæve dine deje lidt mindre inden, du kommer dem på køl. Så vil du få en vildere krumme.
God bagelyst,
Cathrine
Hei
Stor fan av dine oppskrifter! Jeg lurte på om du kommer til å starte med å sende produkter til Norge i nærmeste fremtid?