En sprød kålsalat er virkelig en af mine favoritter her i de kolde vintermåneder. Jeg holder af at købe de grøntsager, der er i sæson. Lige nu spiser vi masser af hvidkål, rødkål, spidskål og savoykål. Savoykål er først for nyligt blevet en fast råvare i vores køleskab. Jeg tror, at jeg havde lidt skepsis omkring netop den, da jeg mindes lidt for mange salatbuffetter med grofthakket savoykål, majs og ærter fra min barndom. Men! Savoykål smager altså virkelig godt, og det kan bruges til så mange ting. Jeg spiser det ofte råt, men jeg synes også, at det giver en dejlig smag og volumen i foreksempel wok- og risretter.
Den her kålsalat er ret så simpel, men virkelig lækker. Jeg er vild med kombinationen af den sprøde, let bitre kål sammen med en umamirig tahindressing, søde tranebær og friske, helt tyndsnittet pærer.
Det skal du bruge:
- ½ savoykål
- ½ spidskål
- ½-1 pære
- 1 lille håndfuld tørrede tranebær
- 4-5 spsk. tahindressing - opskriften på tahindressing finder du lige her
Sådan laver du en sprød kålsalat med tranebær, pære og tahindressing:
Lav tahindressingen først. Den kan holde sig et par dage i køleskabet. Snit savoykål og spidskål i helt tynde strimler. Skær pæren i tynde, mundrette skiver. Vend pære, kål og tranebær sammen og afslut med at vende tahindressingen i. Server og nyd.