Kærnemælkshorn med remonce

Annonce Valsemøllen

Barndomsminderne væltede frem hos mig, da jeg bagte, duftede og smagte de her kærnemælkshorn. Magen til behageligt bagværk skal man lede længe efter. De bløde og luftige horn er fyldt med remonce. Helt klassisk. Helt simpelt. Sådan kan jeg godt lide dem. Den rene smag af en god, smørrig dej, der har den lette friskhed fra kærnemælken toppet med sødme og karamelliserede noter fra remoncen og de ristede mandler på toppen.

De er gode til de hyggelige stunder. Som forkælelse i hverdagen. Eller som det søde indslag til weekendens morgenmad.

Kærnemælkshornene er allerbedst helt friskbagte. Sådan er det med gærdeje. Dem, vi ikke spiser indenfor de første par timer, fryser jeg gerne ned. Når de bliver tøet op og lunet, så er de (næsten) som friskbagte.

16 stk.
Det skal du bruge

Dej

  • 110 g smør, smeltet
  • 200 g kærnemælk
  • 25 g gær
  • 25 g sukker
  • 2 æg (1 æg i dejen + 1 æg til pensling)
  • 425 g hvedemel
  • 5 g salt

Remonce

  • 100 g marcipan
  • 75 g blødt smør
  • 75 g rørsukker

Derudover: 1 spsk. rørsukker + hakkede mandler

Sådan gør du
Smelt smørret ved lav varme. Kom kærnemælk og gær i en skål og rør til gæren er opløst. Tilsæt sukker, smeltet smør, 1 æg, hvedemel og salt og ælt dejen til den er glat, skinnende og har skabt en god glutenstruktur. Jeg ælter 8-10 minutter ved lav/medium hastighed på min røremaskine.

Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 45-60 minutter til dobbelt størrelse. Se bagetip nederst for, hvordan du nemt tjekker, at dejen er hævet nok.

Vend dejen ud på bordet og del den i to portioner á 410 g. Drys med et let lag mel og rul den ene portion dej ud til en cirkel. Dejen skal være cirka 3-5 mm høj. Skær cirklen ud i 8. Kom en skefuld remonce på hver trekant. Fold bunden af trekanten indover remoncen og luk den inde - rul herefter dejen til et horn. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag med den anden portion dej. Dæk kærnemælkshornene med en pose eller husholdningsfilm og et klæde og lad dem efterhæve i 45 minutter ved stuetemperatur.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Hak mandler fint og rør dem sammen med sukker. Pisk et æg sammen med en gaffel. Pensel kærnemælkshornene med æg, drys med mandel/sukker og kom dem i ovnen. Bag dem i 10-15 minutter til gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

Bagetip: sådan tjekker du, at dine gærdeje er hævet nok
De fleste gærdeje skal ofte hæve til cirka dobbelt størrelse. Det kan være svært at se på en klump dej, hvornår den er hævet til netop det. Hævetider er kun vejledende i en opskrift. Dejens og rummets temperatur påvirker nemlig dejens hævning meget. Hvis dejen er blevet lunet godt op under en god hævning, så vil dejen hæve væsentligt hurtigere, end hvis den er kold. Et højt fedtindhold i en dej kan også sløve hævningen. Derfor kan det være en god ide at lave en lille test af sin dej for at tjekke, hvornår den er hævet nok. Det kan du gøre indtil, at du får en god fornemmelse af din dej og fremadrettet kan bruge dine sanser til at vurdere, hvornår dejen er tilpas hævet.

Sådan gør du: Kom en klump af dejen i et lille glas. Sæt en streg eller en elastik ved dejens kant. Sæt endnu en streg eller elastik længere oppe på glasset. Hvis dejen f.eks. måler 2 cm i dit glas, så skal du sætte endnu en streg ved 4 cm. Nu kan du nemt holde øje med, hvornår dejen er hævet til dobbelt størrelse. OBS. dejen i glasset kan sagtens rulles ud sammen med den resterende del af dejen, så den ikke går til spilde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 comments on “Kærnemælkshorn med remonce”

  1. Hej Catrine 😊
    Først 1000 tak for altid fantastisk og gennemførte opskriver 🌟 du er mega sej og jeg elsker at følge med din udvikling også på insta 😉

    Disse kærnemælkshorn er så nemme at lave og de bedste jeg har smagt! Men er det ikke noget med at vis man køber dem i butikken så er der både remonce og hindbærsyltetøj? Hvad hvis jeg ønsker også at komme hindbærsyltetøj i hvad gør jeg så? Eller jeg ønsker at erstatte fyldet helt med noget andet? Har du forslag til hvad det kan være og hvordan jeg gør?

    Mvh
    Sofie

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT