Kartoffel-Quinoa Fritter med grønkål

Sprøde udenpå, bløde indeni. Sunde og super lækre fritter fyldt med quinoa og grønkål. Et sikkert hit hos både børn og voksne. Har du kartofler i overskud fra gårdagens aftensmad, så kan de passende bruges. Lav gerne en stor portion, når du er i gang, for de smager også dejligt kolde, og kan sagtens lunes dagen efter, når aftensmaden skal gå stærkt. Perfekt måde at lokke ekstra grøntsager i ungerne. Og de voksne…

Ca. 20 stk.
Det skal du bruge:

  • 4-6 kogte kartofler, moste
  • 100g quinoa, ukogt (både rød, hvid og sort quinoa kan bruges)
  • 100g grønkål (kan udskiftes med persille, når grønkål ikke er i sæson)
  • 2 æg
  • 30g rasp
  • 2 spsk. mel
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. friskkværnet peber
  • 1 tsk. salt
  • Smør og olivenolie til at stege i

Sådan laver du Kartoffel-Quinoa Fritter med grønkål:
Kog quinoa efter pakkens anvisning. Befri grønkålen fra sin stilk og skær det i tynde strimler. Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen. Varm olie og smør på en pande og steg fritterne i ønsket størrelse til de er gyldne på hver side. Fritterne kan også bages i ovnen, hvis du foretrækker det. Placer dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter.

Kartoffel-Quinoa_1 Kartoffel-Quinoa_4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT