Sprøde udenpå, bløde indeni. Sunde og super lækre fritter fyldt med quinoa og grønkål. Et sikkert hit hos både børn og voksne. Har du kartofler i overskud fra gårdagens aftensmad, så kan de passende bruges. Lav gerne en stor portion, når du er i gang, for de smager også dejligt kolde, og kan sagtens lunes dagen efter, når aftensmaden skal gå stærkt. Perfekt måde at lokke ekstra grøntsager i ungerne. Og de voksne…
Ca. 20 stk.
Det skal du bruge:
- 4-6 kogte kartofler, moste
- 100g quinoa, ukogt (både rød, hvid og sort quinoa kan bruges)
- 100g grønkål (kan udskiftes med persille, når grønkål ikke er i sæson)
- 2 æg
- 30g rasp
- 2 spsk. mel
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. friskkværnet peber
- 1 tsk. salt
- Smør og olivenolie til at stege i
Sådan laver du Kartoffel-Quinoa Fritter med grønkål:
Kog quinoa efter pakkens anvisning. Befri grønkålen fra sin stilk og skær det i tynde strimler. Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen. Varm olie og smør på en pande og steg fritterne i ønsket størrelse til de er gyldne på hver side. Fritterne kan også bages i ovnen, hvis du foretrækker det. Placer dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter.