Koldhævede kanelsnurrer

Annonce Valsemøllen

Hvorfor ikke byde 2021 velkommen med en opskrift på hele familiens favorit? Kanelsnurrer er sådan et rart stykke bagværk, der vækker begejstring hos både store og små. De er luftige, lækre og svampede – og så er de rige på både smør, kanel og marcipan. Det bliver ikke bedre. Hos os er januar præcis ligeså rig på kage, som resten af året er - sådan kan jeg allerbedst lide det.

For at gøre det endnu nemmere at servere kanelsnurrer til morgenbordet eller brunch, så får I her min opskrift på de bedste koldhævede kanelsnurrer. Når dejen skal koldhæves, så kan du servere den søde snurre lige når, det passer dig - uden at skulle planlægge med bagetid samme dag. Det er smart, når arbejdet skal passes, eller dagen skal bruges på andre hyggelige gøremål.

I de kølige vintermåneder kan du lade kanelsnurrerne stå udenfor natten over - jeg filmer min bageplade ind og lægger et klæde over. Ellers skal de have lov til at hygge sig i køleskabet. Du kan sagtens lade snurrerne stå tæt sammen, mens de koldhæver - så kan de flyttes på to bageplader, når du tager du dem ud fra køl. Kanelsnurrerne hæver nemlig ikke meget under koldhævning.

Jeg synes, det er så fascinerende at sno en kanelsnurrer. Når du lige fanger snonings-teknikken, så går det nemt. Jeg pensler gerne mine kanelsnurrer med en sukkerlage, når de kommer ud af ovnen. Det giver snurrerne en skinnende og let karamelliseret overflade, der både smager godt og ser flot ud.

14-16 stk.
Det skal du bruge

Dej

  • 50 g smør
  • 200 g kold mælk
  • 30 g sukker
  • 8 g gær
  • 1 tsk. stødt kardemomme - jeg foretrækker at bruge hele kardemommefrø, jeg knuser i en morter. Find kardemommefrø her (reklamelink)
  • 400 g Valsemøllen øko hvedemel
  • 2 æg (1 æg i dejen + 1 æg til pensling)
  • 4 g salt

Kanelremonce

  • 75 g marcipan
  • 75 g rørsukker
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 100 g blødt smør

Sukkerlage (kan udelades)

  • 50 g kogende vand
  • 50 g rørsukker

Sådan gør du
Kom smørret i en gryde og smelt det ved lav varme. Det skal kun netop smelte - tag gerne gryden af varmen, når der fortsat er en smule fast smør. Så undgår du, at smørret bliver for varmt. Stil gryden til side et øjeblik.

Kom mælk, gær og sukker i en skål og rør til gæren er opløst. Hæld det smeltede smør i mælken. Tilsæt hvedemel, stødt kardemomme, æg og salt og ælt dejen til den er glat og slipper skålens kanter. Jeg ælter dejen på min røremaskine med en dejkrog. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter.

Mens dejen hæver, så forberedes remoncen.

Smuldr marcipan og rørsukker sammen. Tilsæt kanel og smør og rør det sammen - det behøver ikke at være helt homogent. Det gøres nemmest med en gaffel eller en spiseske. Lad det stå på køkkenbordet.

Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Rul den ud til et rektangel på cirka 3 mm tykkelse. Smør dejen med remonce over det hele. Fold 1/3 af dejen ind mod midten. Fold den anden 1/3 ind over dejen, så du nu har tre lag dej. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 15 x 30 cm. Skær dejen i stimler på ca. 1,5-2 cm. Sno hver strimmel til en snurrer som vist i videoen nedenfor. Kom snurrerne på to bageplader beklædt med bagepapir (eller den plade, der passer i dit køleskab). Dæk dem med husholdningsfilm og et klæde og lad dem koldhæve til dagen efter.

Dag 2: Tag kanelsnurrerne ud fra køl og stil dem ved stuetemperatur. Fordel snurrerne på to bageplader, hvis det ikke allerede er tilfældet. Lad dem efterhæve i 45-60 minutter. Det er vigtigt, at dine kanelsnurrer får lov til at temperere og efterhæve, da remoncen ellers vil løbe ud under bagning.

Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Pisk et æg sammen med en gaffel. Pensl snurrerne med æg. Bag dem i cirka 8-10 minutter til godt gyldne.

Imens laves sukkerlagen. Kom kogende vand og sukker i en skål og rør det sammen til alt sukkeret er opløst. Når kanelsnurrerne tages ud af ovnen, pensles de med sukkerlage for en karamelliseret og skinnende overflade. Lad afkøle på en rist og nyd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

45 comments on “Koldhævede kanelsnurrer”

  1. Kan man følge samme
    princip til dine kardemommesnurrer?. Dvs følge alle skridt til dejen som i denne opskrift men blot pådmørre kardemommeremoncen istedet?

  2. Hvis jeg skal fryse dem ned, skal skal de så koldhæve først? Eller laver jeg dem, fryser dem og tager dem op dagen før og koldhæver dem natten over?

  3. Hej Cathrine,

    Elsker alle dine opskrifter, du er min nr. 1 go to hvis jeg skal bage noget lækkert. Og får altid så meget ros når jeg bager dine cookies opskrifter 🙂 tak

    Ville høre om man kan bytte kanel remoncen ud med din kardemomme remonce? Da jeg gerne vil lave langtidshævede kardemommesnurre? ☺️

  4. Hej Cathrine
    Kan man koldhæve dem længere tid, fx lave dem søndag aften og sætte dem i køleskabet til tirsdag eftermiddag? 🙈
    Tak for fantastiske opskrifter!!!

    1. Hej Anette

      Det vil være at trække den 🙂 Så skal du bage dem med surdej, hvis du gerne vil koldhæve så længe - den opskrift finder du i min bog Sødt Med Surdej. De vil overhæve, hvis du lader dem koldhæve så længe med gær.

      God bagelyst,
      Cathrine

  5. Hej Cathrine,

    Tak for en god opskrift. Hvis man bruger malede kardemommekapsler i stedet for 1 tsk stødt kardemomme, hvor mange plejer du så at bruge sådan ca?

    Vh.
    Sarah

  6. De er virkelig gode. Dog kom jeg til at putte begge æg i dejen (det er det, der sker, når man ikke får læst opskriften grundigt nok....) Men det skete der nu intet ved. Superlækre på denne dag, - den 4. oktober - hvor det er Kanelsnurrens dag 🙂

  7. Hej Cathrine.
    Tror du at jeg ville kunne erstatte gæren i denne opskrift med surdej? Og hvor mange g hvis ja?
    Vh
    Malene

  8. Godmorgen og tak for dejlige opskrifter.
    Putter du bare en kold plade i varm ovn? Ville bagestålet gøre noget godt her? 😁 Bare en tanke. God dag

    1. Hej Maria

      Nej, her har bagestålet ikke en effekt - det er rigeligt med ovnens varme 🙂 Ja, jeg kommer bare kanelsnurrerne på en kold bradepande og sætter den i ovnen.

      God bagelyst,
      Cathrine

  9. Kan man lave og bage dem samme dag, hvis der tilføjes mere gær? Og i så fald, hvor meget gær?

    1. Hej Jeanette

      Ja, det kan du. Du kan også finde en opskrift på kanelsnurrer her på bloggen, der skal bages samme dag. Den kan du bruge eller finde inspiration i til gærmængde 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

  10. Hej Cathrine. Jeg er en smule besat af dine kardemommesnurrer og vil derfor spørge om jeg med udgangspunkt i denne opskrift kan lave koldhævede kardemommesnurrer? Blot ved at tilføje kardemommen i dejen og så lave kardemommesnurre-remoncen i stedet for?

    På forhånd tak!

    Mvh Astrid

  11. Hej Cathrine,
    Kastede mig ud i det - de smager ganske udmærket 🙂 Jeg fulgte opskriften mere eller mindre, men min surdej har det også virkelig godt for tiden 😉 Kan du mon kort beskrive hvad du havde gjort anderledes, hvis det var en opskrift med surdej?
    PFT
    Vh Lea

    1. Hej Lea

      Ja og nej. Hvis du har tjek på din surdej og surdejsbagning, så kan du godt - men det kræver en helt anden proces med bagningen 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

  12. Lavet i går, bagt i morges og så med på tur i kulden. De blev absolut ikke lige så flotte som dine, men hold fast de var gode. Og fyldet var ikke smeltet ud - hurra 😊. Tak for en super opskrift - nu tør jeg jo ikke at lave den anden opskrift, du har på snurrer af frygt for, den ikke kan måle sig....

  13. Mums! De ser ikke bare lækre ud, DE ER FANTASTISKE!
    Koldhævning passer lige med at starte dem op om aftenen, når børnene er puttet og så tage dem ude af køleskabet, når det første barn skal tisse. Så tempererer de, mens vi putter lidt mere under dynen 👌
    Jeg glemte så at pensle dem med æg... men pyt, ingen lagde mærke til det og de faldt i vældig god smag alligevel.

    Jeg er vild med “snurre” teknikken. Herhjemme bliver alt snurret nu (pizzasnegle etc), da jeg ikke har succes med snegle 🤣🙈

  14. Hej Cathrine
    Sidste weekend bagte jeg de skønne kanelssnurrer, og hele familien var vild med dem, eneste ulempe ... de blev alle spist inden lørdagen var omme😮🙈😉.
    Mange tusinde tak for en perfekt opskrift og en inspirerende blog (og så er jeg helt vild med begge dine bøger!).
    Mange hilsner
    Charlotte

    1. Hej Charlotte

      Hvor er det bare dejligt med så fine ord sendt i min retning 🙂

      Tusind tak! Det glæder mig meget, at alle mand var vilde med de koldhævede kanelsnurrer.

      God bagelyst,
      Cathrine

  15. Hej,jeg lavede dem i dag med smørbar-blok (og mandelmælk) har en med mælkeallergi i huset.
    Jeg smed lidt mere mardinpan i end anvist i opskriften.
    Resultat: de flød lidt ud, men slet ikke meget og de smagte mega godt.

    1. Hej Junnie

      Tusind tak for din feedback - det er så rart, at vi alle kan få glæde af jeres eksperimenter.

      Jeg er glad for, at de hjemmebagte kanelsnurrer var en succes 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

  16. Jeg prøvde denne oppskriften i helgen, var skeptisk til marsipan i fyllet så tok dette kun på halvparten, det angrer jeg på for de ble utrolig gode kanelboller med marsipanfyll! Alle i nabolaget sa det var de beste bollene de har smakt! Tusen takk for veldig god oppskrift, og midt i blinken med kaldhevet når man har småbarn og det er vanskelig å «time» baking!

  17. Hej Cathrine
    Jeg er ved at bage Kanelsnurre ...jeg syntes, jeg har fulgt din opskrift slavisk - men det ikke helt godt- min dej har ikke hævet og det er som om at dejen er tung og blød derfor lidt vanskelig at sno pænt.
    Jeg rørte den i min rørmaskine - hvor længe rører du og på hvilke hastighed ??
    vh connie moisen

    1. Hej Connie

      Kan dejen være blevet for varm eller overæltet?

      Jeg ælter små fem minutter ved lav hastighed. Et par minutter ved mellem og så max 1 minut ved højeste.

      God bagelyst,
      Cathrine

    1. Hej Ida

      Det er jeg så glad for, at du synes 🙂

      Ja, det kan du sagtens. Så skal du gerne lade dem vågne på køl natten over - og efterhæve ved stuetemperatur inden bagning. Får du lyst til kanelsnurrer samme dag, så skal du lade dem tø op og efterhæve ved stuetempeatur.

      God bagelyst,
      Cathrine

    1. Hej Laura

      Årh, det kan være lidt et problem at udskifte smør med et blandingsprodukt. Fordi det nemmere flyder ud af snurrerne. Du kan forsøge., hvis du ikke kan bruge rigtigt smør.

      God bagelyst,
      Cathrine

  18. Hvor dejligt! Den her opskrift har jeg glædet mig til LÆNGE, den skal prøves i weekenden.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT