Kringle med remonce og pærer

Annonce Valsemøllen

Efteråret banker på, og mine bagevaner ændrer sig i takt med sæsonerne. Fra sommerens friske kager til efterårets tungere og mere aromatiske kager. Kringlen er det perfekte efterårsbagværk. Den indbyder til indehygge og kulsort kaffe.

Jeg har fyldt den smørrige kringledej med kardemommeremonce og pærer. To ingredienser, der passer usædvanligt godt sammen.

Det skal du bruge
Dej

  • 125 g mælk
  • 30 g gær
  • 25 g rørsukker
  • 4 g stødt kardemomme - jeg bruger kardemommefrø, jeg morter, for endnu mere smag (reklamelink)
  • 325 g dansk stenformalet hvedemel
  • 2 æg (1 æg i dejen + 1 æg til pensling)
  • 4 g salt
  • 100 g smør, stuetempereret

Remonce

  • 75 g smør, blødt
  • 75 g rørsukker
  • 3 g kardemommefrø - jeg bruger kardemommefrø, jeg morter, for endnu mere smag (reklamelink)
  • 30 g mandler, hakket fint
  • 75 g marcipan

Derudover: 1-2 pærer, rørsukker og mandelflager til topping

Sådan gør du
Kom mælk, gær og rørsukker i en skål og rør til gæren er opløst. Tilsæt kardemomme, hvedemel, æg og salt. Ælt dejen til den er samlet. Tilsæt smør og ælt igen dejen til den er glat, smidig og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter.

Mens laves remoncen. Komme alle ingredienser i en skål og rør det sammen til homogent. Skær pære i tynde skiver.

Vend dejen ud på et let meldrysset bord og rul den ud til et langt rektangel på ca. 18x90 cm. Fordel remoncen langs den midterst 1/3 af dejen - undtaget de yderste 1 cm i hver ende af dejen. Læg pæreskiver ovenpå. Fold ender ind og fold herefter siderne af dejen indover pærerne, så dejsiderne mødes på midten. Tryk dejen let sammen. Form dejen til en kringle. Lad kringlen efterhæve tildækket ved stuetemperatur i 30 minutter.

Tænd ovnen på 220 grader over/under varme. Pisk et æg sammen med en gaffel. Pensl kringlen med æg og drys med rørsukker og mandelflager. Bag kringlen i 5 minutter på over/under varme. Skru herefter ovnen over på 220 grader varmluft og bag kringlen i yderligere ca. 5 minutter til godt gylden. Lad kringlen køle af og nyd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT