Annonce Valsemøllen
Efteråret banker på, og mine bagevaner ændrer sig i takt med sæsonerne. Fra sommerens friske kager til efterårets tungere og mere aromatiske kager. Kringlen er det perfekte efterårsbagværk. Den indbyder til indehygge og kulsort kaffe.
Jeg har fyldt den smørrige kringledej med kardemommeremonce og pærer. To ingredienser, der passer usædvanligt godt sammen.
Det skal du bruge
Dej
- 125 g mælk
- 30 g gær
- 25 g rørsukker
- 4 g stødt kardemomme - jeg bruger kardemommefrø, jeg morter, for endnu mere smag (reklamelink)
- 325 g dansk stenformalet hvedemel
- 2 æg (1 æg i dejen + 1 æg til pensling)
- 4 g salt
- 100 g smør, stuetempereret
Remonce
- 75 g smør, blødt
- 75 g rørsukker
- 3 g kardemommefrø - jeg bruger kardemommefrø, jeg morter, for endnu mere smag (reklamelink)
- 30 g mandler, hakket fint
- 75 g marcipan
Derudover: 1-2 pærer, rørsukker og mandelflager til topping
Sådan gør du
Kom mælk, gær og rørsukker i en skål og rør til gæren er opløst. Tilsæt kardemomme, hvedemel, æg og salt. Ælt dejen til den er samlet. Tilsæt smør og ælt igen dejen til den er glat, smidig og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter.
Mens laves remoncen. Komme alle ingredienser i en skål og rør det sammen til homogent. Skær pære i tynde skiver.
Vend dejen ud på et let meldrysset bord og rul den ud til et langt rektangel på ca. 18x90 cm. Fordel remoncen langs den midterst 1/3 af dejen - undtaget de yderste 1 cm i hver ende af dejen. Læg pæreskiver ovenpå. Fold ender ind og fold herefter siderne af dejen indover pærerne, så dejsiderne mødes på midten. Tryk dejen let sammen. Form dejen til en kringle. Lad kringlen efterhæve tildækket ved stuetemperatur i 30 minutter.
Tænd ovnen på 220 grader over/under varme. Pisk et æg sammen med en gaffel. Pensl kringlen med æg og drys med rørsukker og mandelflager. Bag kringlen i 5 minutter på over/under varme. Skru herefter ovnen over på 220 grader varmluft og bag kringlen i yderligere ca. 5 minutter til godt gylden. Lad kringlen køle af og nyd.