Luftig vaniljekage med chokoladefrosting - nem bradepandekage

De gode og nemme bradepandekager er jeg virkelig begejstret for. Det er så rart at have en sikker kageopskrift, man kan tage fat på, når der skal bages en kage til fødselsdagen, weekendhyggen eller til at dele ud.

Jeg tager oftest fat i min chokoladekage, banankage eller kanelkage. Men en luftig, svampet og nem bradepandekage med lys vaniljedej kan altså også noget særligt. Allerhelst toppet med en generøs mængde chokoladefrosting. Eller helt enkelt med glasur og krymmel, som altid er et hit hos børn og barnlige sjæle. Du kan nyde den nemme bradepande-sandkage præcis, som den er, eller toppe med din favorit topping. Glasur, ostecreme, kaffe-kakao glasur eller denne uimodståelige chokoladefrosting.

16-20 personer
Det skal du bruge

  • 1 vaniljestang (kan erstattes af 1 tsk. vaniljesukker - nemmere, billigere, men mindre smag)
  • 1 tsk. sukker
  • 225 g smør, stuetempereret
  • 280 g sukker
  • 280 g hvedemel
  • 12 g bagepulver (cirka 2,5 tsk.)
  • 1 nip salt
  • 4 hele æg + 2 æggeblommer
  • 200 g mælk - jeg bruger sødmælk

Chokoladefrosting

  • 100 g mørk chokolade - jeg fortrækker denne chokolade (reklamelink)
  • 150 g smør, stuetempereret
  • 125 g flormelis
  • 2 spsk. kakao - brug gerne en god 100 % kakao for bedste smag (reklamelink)
  • 2 spsk. mælk

Derudover: 1 bradepande cirka 25x35 cm - jeg bruger denne (reklamelink)

Sådan gør du
Bradepandekage: Tænd ovnen på 180 grader over/under varme. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Tryk dem sammen med 1 tsk. sukker. Kom smør, vaniljesukker og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt. Jeg bruger min røremaskine med en gummibelagt K-spade. Det tager cirka 5 minutter ved lav/medium hastighed at piske smør og sukker luftigt.

Mens røres hvedemel, bagepulver og salt sammen i en anden skål. Tilsæt æg ét af gangen til smør/sukkerblandingen. Rør det forsigtigt ind - der skal ikke piskes luft ind i æggene. Når ægget er rørt ud (det behøver ikke være homogent), så tilsættes endnu et æg. Til sidst kan de to æggeblommer røres i. Dejen kan syne lidt klumpet på dette stadie. Det er helt okay.

Nu skal tørvarer og mælk tilsættes skiftevis. Kom først 1/3 af melblandingen i. Rør kort ved lav hastighed. Kom halvdelen af mælken i under fortsat omrøring. Fortsæt til alt melet og mælken er kommet i.

Krøl et stykke bagepapir. Fold det ud igen og læg det i bradepanden. Hæld vaniljedejen i og bag kagen i cirka 20-25 minutter. Kagen bliver gylden på toppen, og du skal kunne stikke i midten af kagen og få fugtige kagekrummer med op (ikke rå dej) - så er kagen færdigbagt. Brug bagetiden som vejledende og hold øje med din kage. Lad bradepandekagen køle af inden, den pyntes med chokoladefrosting.

Chokoladefrosting: Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Stil det til side og lad det køle til stuetemperatur. Kom smør, flormelis og kakaopulver i en røreskål. Jeg bruger min røremaskine og en gummibelagt K-spade. Pisk smørcremen lys og luftig. Det tager et par minutter ved medium hastighed. Tilsæt den afkølede, smeltede chokolade og rør igen luftig og homogen. Tilsæt mælk og rør cremet. Smør på den afkølede kage. Drys med flagesalt, hvis du ønsker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

23 comments on “Luftig vaniljekage med chokoladefrosting - nem bradepandekage”

    1. 1 tak er til vaniljekirnene. Hvis du bruger vaniljestang. De 280 g skal du have i :).
      Den er fantastisk go.

  1. Hej!
    Kan denne dej bruges i en 3D silikone eller metalform tror du? Altså om den er til at få ud igen i et helt stykke efter bagning? 🙂

  2. Hej

    Jeg vil spørge om jeg kan bage kagen onsdag hvis jeg skal bruge den fredag? Blot bage kagen og pynte den på dagen.
    Uden den bliver tør ?
    Og hvis ja , skal jeg så opbevare den på køl ?

    Vh Sharon

    1. Hej Sharon

      Ja, du kan godt bage den i dagene inden. Du kan med fordel fryse den ned - og lade den tø op natten over ved stuetemperatur. Ellers ville jeg opbevare den ved stuetemperatur 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

  3. Jeg har netop bagt regnbuemuffins efter denne opskrift 🌸 super lækkert!
    Opskriften passer perfekt til 20 muffinsforme (af de gode, høje og stabile)

    Tak til C for endnu en fantastisk opskrift!
    Kh Maria.

  4. Hej Cathrine
    Denne kage ser virkelig lækker ud. Jeg skal bruge en kage på lørdag til en familie udflugt, kan jeg bage og smøre cremen på fredag og lade den stå uden køl til vi skal bruge den lørdag eftermiddag?
    På forhånd tak for svar.
    Mvh Gitte

  5. Virkelig lækker vaniljekage, mums! Så silkeblød og vaniljelækker! Og perfekt med mælkechokoladeganachen! Jeg havde kun ingredienser til en halv kage, og det passede perfekt i dn rund springform.

    1. Hej Eva

      Hvor er det dejligt, at du er vild med vaniljekagen 🙂 Kan du huske, hvor stor springformen var? Måske andre kunne have glæde af den information, hvis de også gerne vil bage en halv kage.

      God bagelyst,
      Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT