De seneste år er der kommet mere og mere fokus på, at alt mad skal bruges og madspild skal mindskes. Det har selvfølgelig også påvirket mig. Og selvom jeg synes, at både min familie og jeg altid har været gode til at bruge det, der var handlet ind, så kan man altid blive bedre. Så da der i weekenden var chokoladekage i overskud, så kom jeg hurtigt i tanke om, at jeg ville prøve at lave trøfler. Eller måske du bedre kender dem som romkugler? Da jeg ikke havde romessens i huset, som jo normalt kommes i trøfler, så valgte jeg at opgradere trøflerne til lækre luksus trøfler. Romessensen er udskiftet med cognac. Men hvis du gerne vil have almindelige trøfler eller romkugler, så brug romessens i stedet for cognac. Jeg pyntede mine trøfler med hakkede mandler, frysetørret hindbær og 72 % chokolade. Og ærligt, så var dem med chokolade bedst.
Det skal du bruge:
250g kagerester
1 tsk. cognac
3 spsk. hindbærmarmelade
2 spsk. kakao
2 tsk. mandelmel
1 spsk. stærk kaffe
Chokolade, frysetørret hindbær og mandler til overtræk
Sådan laver du luksus trøfler:
Smuldre kagen i en skål. Tilsæt de resterende ingredienser og vend det hele sammen til en klistret, men sammenhængende masse. Hvis dejen er for tør kan du tilsætte lidt kaffe, appelsinjuice eller vand. Hvis den er for våd kan du tilsætte mere mandelmel eller havregryn. Tril dejen til små trøfler. Vend dem i din favorit overtræk. Opbevar på køl.