Annonce Valsemøllen
Nogle gange er en bradepandekage præcis, hvad man har brug for. Med overflod af sommerens skønneste bær, så er en god og nem bradepandekage uundværlig. I den her lyse og luftige kage kan du bruge lige præcis det bær, du allerbedst kan lide - eller som haven byder på flest af.
Jeg har gemt sommerens solmodne ribs i den søde kagedej. Det passer perfekt sammen. Inden ribsene bliver modne, så er det rabarber, jeg kommer i. Og lidt senere på sommeren og efteråret, så lader jeg hindbær og brombær være en del af den nemme kage.
Må den her bradepandekage blive en del af hele din sommer.
12-16 personer
Det skal du bruge
- 330 g rørsukker
- 1 økologisk citron, skal heraf
- 265 g smør, stuetempereret
- 4 æg, str. M/L
- 65 g smagsneutral olie - jeg bruger solsikkeolie
- 335 g hvedemel - jeg bruger Valsemøllens kagehvedemel
- 25 g vaniljesukker
- 9 g bagepulver
- 250 g bær - brug dem, du har lyst til. Her har jeg brugt røde og hvide ribs. Frosne eller friske + 20 g ekstra hvedemel
Derudover: Bradepande ca. 25x35 cm - jeg bruger den her bradepande til mine kager
Sådan gør du
Tænd ovnen på 155 grader over/under varme.
Kom rørsukker i en skål og riv citronskallen fint heri. Smuldr rørsukker og citronskal sammen grundigt - så frigives aromastofferne.
Kom smør, vaniljesukker og citronsukker i en skål og pisk det lyst og luftigt. Det gøres nemmest på en røremaskine. Tilsæt to æg. Rør det ind i dejen. Tilsæt de sidste to æg og rør ind i dejen. Kom olien i og rør til dejen er homogen.
Rør hvedemel og bagepulver sammen og sigt det ned i dejen. Vend det ind i dejen med en dejskraber.
Vend dine bær med hvedemel. Bruger du frosne bær, så skal de IKKE tøes op inden brug. Vend bærrene i dejen.
Kom bagepapir i bradepanden og fordel dejen heri. Bag bradepandekagen i ca. 45-55 minutter. Du skal kunne stikke i midten af kagen, og kun få saftige kagekrummer med retur.
OBS: Der skal enten bruges helt friske bær eller helt frosne bær.
Bagetips: Hvis frosne bær tør op, begynder de at smide væske. Det vil farve dejen. Vend derfor bærrene med melet, når de er frosne og ikke tøet op.
Kagen får et friskt strejf af citronskal, der virkelig klæder den enkle og søde kage. For at få mest muligt smag ud af citronskallen, så skal den smuldres godt sammen med rørsukkeret. Olien i citronskallen vil sætte sig med sukkeret, og når du nyder kagen, så vil citronsmagen være tydelig fra start og mere markant.
Drys kagen med flormelis og/eller frysetørret bær for et fint udseende. Eller top den med den her cheesefrosting.
Hej Cathrine.
Kan man bage denne kage med æble i tern i stedet for bær.....vi har så mange æbler i haven 😉
Eller har du en anden lækker kage med æbler.
Kh Susan
Hej Susan
Ja, du kan sagtens bruge æbler i stedet 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Hej Cathrine,
Vil man kunne udskifte mel med mandelmel tror du?
Hej Christina
Nej, det vil give en helt anden slags kage. Her er du afhængig af melets evne til at gøre kagen let og luftig.
God bagelyst,
Cathrine
Jeg har kun s/m æg herhjemme. Skal jeg måske bruge 5 æg i stedet for?
Hej Amra
Ja, det vil sikkert passe fint 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Hej Cathrine
Kan kagen fryses?
Kh Nadja.
Hej Nadja
Ja, bradepandekagen kan godt fryses.
God bagelyst,
Cathrine
Hej Cathrine,
Lækker opskrift kan man slippe afsted med at bage den dagen før eller bliver den kedelig?
Hej Dina
Kagen holder sig svampet og god i mange dage.
God bagelyst,
Cathrine
Kan man erstatte de 65 g olie med smør?
Hej Tue
Ja, det kan du godt.
God bagelyst,
Cathrine
Hej Cathrine,
Nu har jeg bagt denne super dejlige kage 3 gange og den smager vidunderligt. Jeg har fulgt din opskrift til punkt og prikke både hvad angår mængder, størrelsen på bradepanden osv. men hver gang har jeg måtte fordoble bagetiden. Ellers er den næsten flydende i midten og jeg har også måtte skrue op for varmen.
Jeg kan se der tidligere er blevet spurgt til om du var sikker på varmen. Jeg tror dog der alligevel måske er en mindre fejl.
Helt enig - har også bagt kagen og ovnen var 160 grader (målt med ovntermometer), men efter 55 minutter var kagen absolut ikke bagt - efter 15 minutter yderligere og med ovnen på 170 var kagen færdig.
Men men men, en dejlig kage, derudover ☺️
Hej Louise
Opskriften er HELT KORREKT 🙂 Jeg har bagt den adskillige gange - også efter at opskriften er delt med jer, hvor jeg har fulgt vejledningen i opskriften herinde. Alt passer - I MIN OVN!
Ovne er så forskellige, og jeg kan mistænke, at din ovns over/under varme ikke er så effektiv som min. Det kan desværre variere en del. Varmluft er lidt mere konsekvent, da det fordeler varmen rundt i ovnen. Det foretrækker jeg dog ikke at bage bager ved, at luftcirkulationen også udtørrer kagen. Men jeg vil anbefale dig at prøve at bage den ved varmluft i stedet - det vil være mit bedste bud på, at det fungerer bedre.
Med det sagt - så er bagetiden altid vejledende, og du bager den bare indtil, at den er færdig og kan stikke i midten af kagen og kun få kagekrummer med retur.
God bagelyst,
Cathrine
Hej! Kan man også slippe afsted med at bruge solbær?
Hej Jeannette
Ja, du kan sagtens bruge solbær i kagen 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Kan jeg udskifte hvedemel med sigtet spelt ?
Hej,
Kan det passe at den kun skal bages ved 155 grader?😊
Hej Ann-Kristin
Ja, det er helt korrekt.
God bagelyst,
Cathrine
Helt fantastisk opskrift og dejlig nem at lave.