Min bedste granola - sprød og knasende

Jeg har sukket langt efter den sprødhed, som de müeslier, man køber, har. Jeg har givet det (ofte) høje sukkerindhold æren for, at de altid er så sprøde og nærmest samler sig i små klumper. Men nu er det endelig lykkedes mig at gøre kunsten efter. Jeg har længe spist en musli, der var ristet i ovnen 10-15 minutter. Den smager også dejligt, men den kan slet ikke måle sig med den her granola i hverken smag eller sprødhed. Det (hemmelige) fif er: langstidsristning. Den langsomme ristning af granolaen ved en lav temperatur gør den sprød, crunhcy, så fuld af smag og fuldstændig uimodståelig. Det bedste er faktisk, at muslien passer sig selv i ovnen – du behøver ikke engang at røre i den. Jeg er solgt, og jeg glæder mig til min morgenmad hver morgen! Du kan bruge granolaen til at lave de her lækre (og flotte) morgenmadglas. De er gør glæde på morgenmadsbordet eller til en lækker brunch.

Det skal du bruge:

  • 350 g finvalsede havregryn
  • 85 g grovvalsede havregryn
  • 85 g ruggryn (kan erstattes af havregryn eller andre gryn)
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g hørfrø
  • 50 g græskarkerner
  • 5-8 dadler
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g mandler
  • 75 g kokosolie eller smør
  • 50 g honning
  • 4 spsk. vand
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. vaniljepulver

Sådan laver du en sprød og knasende granola:
Tænd ovnen på 90 grader varmluft. Rør alle de tørre ingredienser sammen (undtagen dadler, nødder og mandler). Smelt kokosolie eller smør og honning forsigtigt i en gryde – det skal kun lige smelte. Kom vand, salt og vaniljepulver ved. Bland de tørre og de våde ingredienser sammen til alle grynene er dækket. Spred müeslien ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom müeslien i ovnen i 4 timer. Efter 3 timer tilsættes dadler skåret i mindre stykker, nødder og mandler. Lad dem riste med den sidste time. Giv evt. granolaen 5-10 minutter ved 190 grader til sidst, hvis du gerne vil have mere ristning af nødderne. Lad granolaen afkøle helt og opbevar den i en lukket beholder.

Tip: Den her portion passer til én bageplade. Lav endelig dobbelt portion på to bageplader og fuld ovnen, når den er tændt.

granola_5granola_2

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12 comments on “Min bedste granola - sprød og knasende”

  1. Når du skriver ruggryn i opskriften, er det så det samme som rugflager?
    På forhånd tak.
    Vild med dine opskrifter.

    God søndag aften.

  2. Ser dejligt ud!!
    Går ud fra honningen skal blandes m de våde ingredienser?
    Og hvad med mandelsmør? Kan man lave det selv? - eller køber du det?
    Og tilsidst... hvor er de fine glas fra?

    Mange hilsner
    Trine

    1. Hej Trine.
      Ja, honningen skal smeltes en smule sammen med smør eller kokosolie.
      Mandelsmør køber jeg, men du kan sagtens lave det selv, hvis du har en stærk blender eller foodprocesser. Du kan købe det i fx Kvickly eller helsekostforretninger. Hvis du skal lave det selv, så skal mandlerne ristes i ovnen, og derefter blendes til olien slipper fra mandlerne og det får samme konsistens som peanutbutter.

      Glassene har jeg købt her:
      http://www.sylteglas.dk/shop/60-weck-sylteglas-sturz/499-weck-160ml-rr60-760---12-stkpk/

      God søndag,
      Cathrine

    1. Hej Mette
      Honningen skal smeltes let sammen med smørret eller kokosolien. Jeg retter det lige til i opskriften - tak for at gøre mig opmærksom på det 🙂

      God søndag,
      Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT