En skøn morgenmadsskål, der går starten på dagen endnu bedre. Jeg kan virkelig glæde mig til min morgenmad, når jeg går i seng om aftenen, hvis jeg ved, at jeg har noget lækkert i sigte. Chiagrød hitter stadig hos mig. Særlig i den her sommerlige forklædning, hvor en frisk og syrlig smoothie med mango og havtorn gør chiagrøden endnu bedre. Med masser af dejlig topping, selvfølgelig. Chiagrøden kan også kommes i et glas og toppes med smoothie, hvis du har brug for at tage din morgenmad med dig. Jeg drømmer stadig om en rigtig god blender, der kan laves supercremet og lækre smoothies af både frugter, nødder og grøntsager. Har I nogle erfaringer? Hvilken en skal jeg købe? 🙂
2 portioner
Det skal du bruge:
- 25 g chiafrø
- 250 g yoghurt naturel
- 1 dadel
- ½ lille tsk. vaniljepulver
- 5-10 mandler
- ½ tsk. kanel og kardemomme, hvis du bryder dig om en krydret morgenmad
Smoothie
- ½ avokado
- 75 g mango
- 25 g havtorn
- 2 dadler
- 1 tsk. citronsaft
- 1-2 tsk. honning
- 50 g naturel yoghurt
Topping: Jeg brugte kakaonibs, frysetørrede hindbær, mandelsmør, ristet kokosflager og frisk mynte.
Sådan laver du chiagrød og mango-havtorn smoothie:
Om aftenen eller et par timer før servering: kom alle ingredienserne til chiagrød i en blender og blend det sammen. Dæk chiagrøden til og stil den på køl. Lige inden servering laves smoothien. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til smoothien er blød og cremet. Kom chiagrød og smoothie i en skål og kom topping på. Server med det samme.
Indlægget indeholder affiliatelinks.