Reklame Valsemøllen
Sommeren går på hæld, og efteråret banker på. Lige nu er naturen det største skattekammer. Vi plukker æbler, blommer, pærer, blåbær og brombær - og jeg værdsætter det så meget. Brombærrene er allerede klar, og buskene boomer. Det har jeg udnyttet og bagt den dejligste efterårslagkage med masser af bær.
Lagkagebundene er lette, luftige og virkelig nemme at bage. De er lagt sammen med en frisk og let syrlig brombærkompot. Og en sød og luksus hvid chokoladecreme. Nyd den til efterårets mange fødselsdage eller hyggelige sammenkomster.
8 personer
Hvid chokoladecreme
- 1 blad husblas
- 125 g hvid chokolade - jeg bruger den her hvide chokolade (reklamelink)
- 1 citron, skallen heraf
- 250 g piskefløde
Brombærkompot
- 250 g brombær, frosne eller friske
- 50 g sukker
- 50 g vand
- saften fra ½ citron
Lagkagebunde
- 3 æg
- 150 g sukker
- 150 g hvedemel - jeg bruger den her kagehvedemel
- 5 g bagepulver
- Lidt smør og sukker til at smøre bageformen med
Derudover: 1 kagering eller springform ø. 20 cm, friske brombær og blåbær - jeg brugte ca. 250 g
Sådan gør du
Den hvide chokoladecreme laves i god tid inden brug - gerne dagen før, så den kan nå at blive helt gennemkold. Læg husblas i blød i rigeligt vand. Kom hvid chokolade og citronskal i en beholder, du kan blende i. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen Tilsæt husblas. Rør til homogen og blend herefter cremen helt glat. Kom husholdningsfilm direkte på overfladen og stil cremen på køl til helt gennemkold.
Kog brombærkompot. Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det simre i ca. 10 minutter til brombærrene er kogt møre. Smag til. Kom det i en beholder og lad det køle helt ned.
Lagekagebunden bages som én kage og deles i to efter bagning. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Smør kageringen med smør og drys med sukker og placer den på en bageplade med bagepapir. Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps. Rør hvedemel og bagepulver sammen og sigt det ned i æggesnapsen. Hæld dejen i bageformen og bag lagekagebunden i ca. 20-25 minutter til du kan stikke i midten uden at få kagedej med retur. Lad bunden køle helt af.
Nu samles kagen. Pisk den hvide chokoladecreme luftig. Del lagkagen i to bunde. Kom 2/3 af brombærkompotten på bunden. Kom halvdelen af chokoladecremen på og smør ud. Læg den anden lagekagebund over. Smør det sidste chokoladecreme på, kom det sidste brombærkompot i midten og top med masser af bær. Server og nyd!
Note: Du kan bage lagkagebunden længe i forvejen og fryse den ned. Så kan du nemt og hurtigt samle en lækker lagkage.
Kan man lave cremen uden husblas ,lidt som en sarah Bernard creme ,bare med hvid chokolade ,jeg er ikke særlig gode venner med husblas 🫨
Ser lækkert ud. Hvornår kommes husblas i chokoladecremen - før eller efter du blender? 🙂
Hej lotte
Det kan jeg godt se, at den info lige var smuttet. Jeg har skrevet det ind i opskriften 🙂
God bagelyst,
Cathrine