Nogle vil måske mene, at opskriften på en Halloween kage kommer lige en postgang for sent. Det kunne de have ret i. Jeg tænker alligevel, at jeg vil dele årets kage, som vi har bagt, pyntet og spist i dag - til Halloween.
Egentligt dyrker vi ikke Halloween, men jeg har alligevel ikke lyst til at lade en mulighed for at bage en kage gå forbi mig.
Ideen til den her nemme kage med spøgelser var ret oplagt. Min yndlings bradepande chokoladekage efterlader 2 æggehvider i overskud. De kan bruges til at piske den bedste flødebolleskum - og sådan en skum kan forvandles til uhyggelige spøgelser på toppen af chokoladekagen. En virkelig nem kage til Halloween fejring.
Vigtigst for mig, når jeg laver pyntede kager, er, at de smager godt. Jeg er meget lidt begejstret for fondant og lignende pyntesager. Derfor er den her kage helt perfekt. For chokoladekage med flødebolleskum smager så godt!
Kagen her kan også sagtens serveres til børnefødselsdage eller andre (u)hyggelige stunder.
Det skal du bruge
- Opskriften på chokoladekagen finder du her. De to æggehvider, der er tilovers, skal du bruge til flødebolleskum
Flødebolleskum
- 40 g vand
- 125 g sukker
- 55 g glukosesirup
- 2 æggehvider
- 10 g sukker
Derudover: sort kakaosmør til at lave ansigt med, rund tyl og 1 sprøjtepose (reklamelinks)
Sådan gør du
Bag chokoladekagen og lad den køle helt af. Du kan sagtens bage den dagen i forvejen, hvis det er nødvendigt.
Kom vand, sukker og glukosesirup i en gryde og lad det koge op. Sukkerlagen skal koges op til 117 grader - brug et termometer til at holde øje med temperaturen.
Mens sukkerlagen koger, så kommes æggehvider og sukker i en skål og piskes kort til let og skummende. Når sukkerlagen har nået ønsket temperatur, hældes den forsigtigt i de skummende æggehvider under fortsat piskning. Pisk flødebolleskummen helt sej til den kan lave en top.
Kom tyllen i sprøjteposen og kom herefter flødebolleskummet i. Sprøjt små dutter henover kagen. Smør dem let ud til spøgelser. Det gøres nemmest med en gammeldags smørkniv, der tørres ren med en fugtig klud efter hver spøgelse.
Lun kakaosmørret, så det er flydende. Jeg brugte enden af et termometer til at lave prikker på flødebolleskummet. Dyp i kakaosmør og lav ønskede ansigter på spøgelserne. Det overskydende flødebolleskum kan med fordel serveres til kagen som tilbehør. Server og nyd.
Hej
Kan spøgelserne (marengsen) holde, hvis kagen laves dagen før servering?
Hej Anne Sofie
Ja, det kan den godt.
God bagelyst,
Cathrine
[…] nu bager jeg kager til halloween. Jeg er særligt glad for at bage den nemme chokoladekage med spøgelser eller sprøde heksefingre. Men i år har jeg udvidet konceptet og inviteret den her nemme Halloween […]
Skal den bages efter spøgelserne er lavet?
Hej Henriette
Nej, spøgelserne laver du efter bagning.
God bagelyst,
Cathrine
Hej
Hvis nu jeg ikke har sort kakaosmør, vil jeg så kunne bruge noget andet i stedet for? Måske pastafarve?
Vh Maria
Hej Maria
Ja, pastafarve eller bare mørk glasur 🙂
God bagelyst,
Cathrine