Endelig sommerferie! Jeg skal nyde sommerferien i det franske og herhjemme i den dejlige danske sommer. Og for mig er sommerferie og dansk sommer lig med masser af hjemmelavet koldskål med skønne danske jordbær og ristet havregryn. Jeg elsker en frisk, vaniljeprikket koldskål, der er lavet på de bedste ingredienser. Min opskrift på koldskål er uden æg og indeholder kun 4 ingredienser, så den er super nem at lave. Det er den bedste koldskål, der findes – og så tager den ingen tid at røre sammen. Så hvis solen kigger frem i løbet af den danske sommer, så forkæl dig selv og dine nærmeste med denne skønne koldskål.
6-8 personer
Det skal du bruge:
- 400g cremefraiche. Jeg bruger 18 %, men brug det, du foretrækker
- Ca. 200g rørsukker – alt efter hvor sødt, du vil have den
- ½ vaniljestang, kornene herfra – 1-2 spsk. vaniljesukker kan bruges i stedet
- 2 liter kærnemælk
Sådan laver du koldskål:
Kom cremefraichen i en skål. Skrab kornene ud af vaniljestangen og pres det sammen med noget af sukkeret for at skille kornene fra hinanden. Kom sukkeret og vaniljekornene ned til cremefraichen. Rør det sammen og hæld mælken i. Smag til med mere sukker, hvis du ønsker koldskålen sødere. Server den helt kold med nye, danske jordbær og kammerjunkere eller ristet havregryn.