Sidste Påske lavede jeg en meget nem No Bake Påskekage. Den var et hit! I år havde jeg lyst til samme kage, men med et lille twist af saltkaramel og hasselnøddeknas.
Det endte som en meget Toffifee-inspireret påsketærte, der ikke skal bages, men bare samles. Kagen er virkelig nem at lave. Den er perfekt til påskefrokosten, hvor den enten kan nydes til eftermiddagskaffen eller som et sødt punktum på en god frokost.
Jeg er helt besat af kiks-karamel-chokolade kombinationen lige for tiden, og den her påsketærte er ingen undtagelse.
Har du lyst til at få mere inspiration til kager, du kan bage i Påsken, så finder du en sød mazarinkage med påskeæg, flødeboller med saltkaramel, små marengsredder med lemoncurd og hjemmelavede påskeæg
12-16 personer
Det skal du bruge
Kiksebund
- 220 g kiks, fx de her hjemmebagte vaniljekiks eller Digestive
- 25 g kakao - jeg bruger den her kakao fra Callebaut, der giver dit bagværk så meget smag (reklamelink)'
- 110 g smør
Saltkaramel
- 200 g sukker
- 160 g fløde
- 50 g smør
- 4 g salt
- 30 g karamel- eller hvid chokolade (reklamelink)
Chokolade-hasselnøddeganache
- 150 g mørk chokolade - jeg bruger den her chokolade, der ikke er alt for bitter (reklamelink)
- 50 g glukosesirup (reklamelink)
- 140 g fløde
- 50 g hasselnødder, ristet og hakket fint
Derudover: Påskeæg og Toffifee til pynt, 24 cm kagering
Sådan gør du
Kom kiks og kakao i en blender og blend det til helt fin konsistens. Smelt smør i en gryde og rør det sammen med kiks. Fordel det ud i kageringen og tryk det godt sammen. Stil kiksebunden på køl eller frys, mens karamellen koges.
Saltkaramel: Smelt sukkeret i en gryde til 182 grader - rør i det jævnligt undervejs, så du undgår, at sukkeret brænde på. Brug et termometer, så du hele tiden har tjek på temperaturen. Varm fløden op til kogepunktet i en anden gryde og stil den til side. Når sukkeret er rette temperatur, så tilsættes en smule fløde, og der røres rundt. Tilsæt igen lidt mere fløde. Rør. Tilsæt den resterende fløde og lad karamellen koge op til 114 grader. Tilsæt smør, salt og chokolade og rør til homogen. Blend saltkaramellen helt glat og hæld den herefter i kiksebunden. Fordel den ud. Lad karamellen køle ned i kagebunden.
Chokolade-hasselnøddeganache: Rist hasselnødderne i 10 minutter ved 180 grader varmluft. Fjern skallerne og hak dem fint. Gem et par stykker, som du kan pynte kagen af med. Kom chokolade i en beholder, du kan blende i. Kom fløde og glukosesirup i en gryde og varm det op til kogepunktet. Hæld det over chokoladen. Rør til homogen og blend den herefter helt glat og blank. Rør hasselnøddestykkerne i. Hæld ganachen over den afkølede kage. Lad ganachen sætte sig en halv times tid, inden du pynter påskekagen af med påskeæg.
Har du forslag til andet pynt end påskeæg, nu det ikke længere er påske?
Hej Emilie
Det kan være nødder eller dronningemandler.
God bagelyst,
Cathrine
Super lækker tærte , ikke sidste gang jeg laver den, havde dog ikke hasselnøder i skabet så ristede lidt mandeler i stedet, det gik også fint.
Hej Kirsten
Det er jeg glad for at høre.
God bagelyst,
Cathrine
Kan den laves dagen før og opbevares på køl til næste aften? Eller tror du bunden bliver træls af det? 😊
Jeg lavede den og da vi spiste rester af den på 3. Dagen så syntes jeg den var meget bedre end frisklavet!
Hej Henriette
Jeg er helt enig - kagen er god i mange dage.
God bagelyst,
Cathrine