Nemme Halloween chokolademuffins

Halloween nærmer sig. Jeg har lovet mine børn at bage dem en Halloweenkage. Og fordi alle børn elsker muffins, så var Halloweenmuffins den bedste løsning. Min yndlings chokoladekage er forvandlet til muffins - det fungerer den helt perfekt til. De er svampede og et kæmpe hit hos mine børn.

De uhyggelige muffins er pyntet med smørcreme og glasur. Det er bare nemt og enkelt at lave. Vil du gøre det endnu nemmere, så kan du lave en glasur af flormelis og æggehvide og erstatte smørcremen med den.

12 stk.
Chokolademuffins

  • 125 g smør
  • 125 g vand
  • 30 g kakaopulver - jeg foretrækker denne 100 % kakao fra Callebaut - den gør en kæmpe forskel for din kage (reklamelink)
  • 50 g mørk chokolade - jeg bruger denne her chokolade (reklamelink)
  • 150 g sukker
  • 3 æg (2 hele æg + 1 æggeblomme)
  • 80 g hvedemel
  • 7 g bagepulver

Smørcreme

  • 50 g smør, blødt
  • 100 g flormelis
  • 1 spsk. mælk

Derudover: 1 muffinbrandepande - jeg bruger den her, så mine muffins holder formen, 12 stk. papirforme, kakao, flormelis og sort frugtfarve til glasur

Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader over/undervarme. Kom smør og vand i en skål og smelt det over vandbad. Tag skålen af varmen. Kom kakao og chokolade i. Rør til det er smeltet. Tilsæt sukker. Rør igen. Tilsæt æg og æggeblomme. Rør kagedejen sammen.

Kom hvedemel og bagepulver i en skål og bland det sammen. Sigt det ned i dejen og rør til den er homogen. Fordel dejen i 12 muffinsforme - jeg bager i en muffinbradepande, hvor jeg kommer en papirmuffinform i. Det gøres nemmest, hvis dejen kommes i en sprøjtepose. Dejen er våd. Det er meningen.

Bag dine muffins i ca. 12 minutter til du kan stikke i midten af dejen og kun få fugtige kagekrummer med retur. Lad dem køle af. Jeg køler dem af på en bagerist. (reklamelink)

Nu laves smørcremen. Kom smør og flormelis i en skål og pisk det helt lyst og luftigt. Tilsæt mælk og pisk igen til homogent.

Lav en glasur med 40 g flormelis, 10 g kakao, vand og sort frugtfarve. Kom det i en sprøjtepose.

Smør smørcremen op på dine muffins og tegn dine Halloween ansigter op med glasuren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT