Annonce for Valsemøllen
Naan er sådan et rart og taknemmeligt stykke brød, der kan nydes til de lune, krydrede retter, men også til sommerens lette og lækre salater og grillmad. Naan brød er lynhurtigt og nemt at bage, og så kan det trækkes i den retning, du foretrækker. Penslet med hvidløg, drysset med friske krydderurter eller bare helt plain. Jeg kan lide dem alle!
10 stk.
Det skal du bruge:
- 125 g lunkent vand
- 20 g gær
- 1 spsk. sukker
- 125 g yoghurt
- 375 g hvedemel - jeg brugte Valsemøllens økologiske hvedemel (reklame)
- 8 g salt
- 3 spsk. smeltet smør til at pensle brødene med
- Sesamfrø (kan udelades)
- Frisk mynte, koriander eller bredbladet persille til at drysse over (kan udelades)
Sådan gør du:
Kom vand, gær og sukker i en skål og rør til gæren er opløst. Kom yoghurt, hvedemel og salt ved og ælt dejen til den er glat og samlet. Dejen kan æltes på enten røremaskine eller i hånden. Dæk skålen med husholdningsfilm og derefter et viskestykke, og lad dejen hvile ved stuetemperatur til den er hævet til dobbelt størrelse. Det tager cirka 45-60 minutter.
Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i 10 stykker. Det er ikke så afgørende, om dejen deles i lige store stykker. Drys med sesamfrø og rul dejen ud til et fladt Naan brød. Steg dine Naan på en tør og meget varm pande. Lad brødet stege i 1-2 minutter på den ene side indtil, at det bobler op. Vend og steg det gyldent på den anden side. Fortsæt til alle brød er stegte. I mens smeltes smørret i en gryde. Pensl hvert Naan med smeltet smør, drys med hakkede krydderurter og servér.
Bagetip: Naan betyder ’blød brød’. Gær og yoghurt sikrer et fyldigt, blødt og let Naan, der ikke har en sprød skorpe. Yoghurt giver en mild og let syrlighed til det pandestegte brød, der er meget karakteristisk for Naan.
Hej, tusind tak for nogle lækre opskrifter☺️
Den yoghurt der skal anvendes kan det både være græsk yoghurt og alm. ??
Hilsen Lene
Hej Lene
Jeg bruger den naturel yoghurt, jeg nu end har i køleskabet 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Genial opskrift - det er ren "bekæmp madspild" at bage dine naan-brød... de er SÅ lækre, at i den grad spises op 😉
Hej Inger
Tusind tak - det er jeg så glad for at høre.
God bagelyst,
Cathrine
Har du mon en opskrift på naanbrød eller fladbrød med surdej? 🌸
Hej Sine
Ikke endnu, nej 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Hej Cathrine.
Tak for nogle skønne opskrifter.
Jeg har i nogle autentiske opskrifter på Naan brød set, at man anvender maida mel. Har du nogen erfaring med det? Indtil nu har jeg ikke opnået at lave det bløde lækre Naan brød, jeg får på indiske restauranter.
Hej Dominique
Nej, det mel kender jeg desværre slet ikke 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Hej Cathrine
Nedenfor som svar til Lina skriver du at du pensler panden med fedtstof, men i opskriften står tør pande? Jeg vil tro du bager/steger på tør pande, men jeg forstår ikke dit svar til Lina.
Mvh Signe
Hej Signe
Det var simpelthen lige et "dem", der var blevet til et "den". Beklager! Jeg henviste til brødene. At jeg pensler dem med fedtstof - og jeg derfor foretrækker en pande og ikke mit bagestål.
Jeg har rettet i kommentaren, så det forhåbentligt giver mere mening 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Hej Cathrine
Har du prøvet at tilføje noget surdej til opskriften?
Hej Allan
Nej 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Hej Cathrine
Tak for vidunderlige opskrifter!
Mon man vil kunne koldhæve dejen, hvis man tilsætter mindre gær?
Vh. Ditte
Hej Ditte
Selv tak 🙂
Ja, det kan du godt.
God bagelyst,
Cathrine
Hej.
Hvor længe skal dejen hæve?
Tak for nogle gode og nemme opskrifter! Jeg er rigtig glad for dine videoer, de gør det lige lidt mere overskueligt, når man ikke har den store erfaring med bagning 😉
Mvh. Kristina
Hej Kristina
Hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge mine videoer 🙂 Tak. Husk endelig at følge med på min YouTube Kanel også - der kommer løbende nye bagevideoer 🙂
Den skal hæve 45-60 minutter cirka.
God bagelsyt,
Cathrine
Hej Cathrine
Vil man kunne bage naanbrødene på i ovnen på bagstålet?
Pft Lina
Hej Lina
Ja, det kan du godt. Men jeg foretrækker en pande, da jeg smører dem med fedtstof.
God bagelyst,
Cathrine
Hej Cathrine
Er det muligt at lave en stor portion og så fryse nogle ned (før de pensles med smør og krydderurter) til de aftener, hvor tiden er knap?
Eller tænker du at det vil være synd?
Mvh. Maria
Hej Maria
Det tror jeg godt ville kunne fungere - men så skal du lune dem i ovnen 🙂
God bagelyst,
Cathrine