En gang i mellem er det bare rart med en hurtig og nem opskrift, når man pludselig får lyst til en god bolle eller gerne vil glæde nogle ved morgenbordet. Disse boller er super gode, og så tager det ingen tid at lave dem. Dine fingre bliver ikke fyldt med dej, da de bare skal røres lidt sammen i skålen. Det er så smart og nemt! Jeg har brugt godt med havregryn for at give bollerne masser af kostfibre. Så samtidig med, at de smager rigtig dejligt, så mætter de også godt. God fornøjelse med bagningen.
9 store boller
Det skal du bruge:
- 350g lunkent vand
- 150g mælk
- 25g øko. gær
- 1 spsk. rørsukker
- 1 spsk. olivenolie
- 150g havregryn
- 15g salt
- 180g groft mel (fx grahamsmel eller groft speltmel)
- 225g hvedemel
Sådan bager du nemme og hurtige boller:
Kom vand og mælk i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, olie, havregryn og melet og rør det godt sammen i skålen. Brug 2 våde skeer til at komme dejen over på bagepladen med. Jeg lavede 9 store boller ud af portionen. Lad dejen hæve med et viskestykke over på køkkenbordet i 45 minutter. Bag bollerne ved 200grader i ca. 20-25 minutter. Lad dem køle af på en rist og nyd!
Hej Cathrine
Nu har jeg bagt disse boller 2 gange, og de er så nemme, og så smager de godt. Gemalen sagde endda "dem må du da godt bage igen en anden gang". Når dette bliver sagt af en nordjyde, så er det virkelig ros, så det basker (sagde fynboen).
Opskriften er nu printet, og sidder i min mappe med FAVORITER.
Så tusind tak for det 👍🌹
Kh Dorthe Kirstejn Nielsen
Hej Dorthe
Hvor er det dejligt at høre.
God bagelyst,
Cathrine
Hej.
Du skriver væsker i gram? Er målene i gram? Eller har du bare skrevet forkert, så det rigtigt er ml?
Skal bare lige være sikker inden jeg bager dem, ville være så ærgerligt at gøre det forkert 🙂
Hilsen Maria.
Hej Maria. Ja, det er korrekt, at væsken er i gram :). Jeg skriver altid væsker i gram, da det er nemmere end dl, da jeg synes, at det kan svært at måle helt korrekt.
Rigtig god bagelyst!
Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om bollerne :).
Cathrine Brandt
Hej Cathrine
Tak for denne opskrift, jeg prøvede den i morges, og det blive helt perfekte både til morgenmad, og spist til frokost. Denne opskrift kommer jeg til at bruge mange gange. Jeg er så glad, fordi jeg er ikke særlig god til at bage, og resultater skuffer ofte, men denne opskrift er en sucess!
Hvor er jeg glad for, at du kunne lide bollerne, og at du fik succes med bagningen. De er nemlig super nemme at lave!
Tak for din skønne kommentar!
Ha' en rigtigt dejlig dag og god sommer til dig 🙂
Bagehilsner, Cathrine Brandt
Hej Cathrine 🙂
Bager du dem ved 200 på varmluft?
Hej Tenna.
Ja, jeg bager dem på varmluft :).
Rigtig god bagelyst!