Påskeæg med marcipan, appelsin og krokant

Alle mine yndlingssmage samlet i et påskeæg. Appelsinskal, karamel og chokolade. Så kan byde Påsken hjertelig velkommen. De er bløde, søde og knasende. Og ekstra fine med swirl af mørk og mælkechokolade.

Det er supernemt at lave sine egne påskeæg. Og så smager de skønt hele Påsken igennem.

Ca. 40 stk.
Det skal du bruge

Sådan gør du
Rist mandelsplitterne i 6 minutter ved 170 grader varmluft. Kom sukker i en HELT REN kasserolle. Varm sukkeret på lav varme til gylden karamel. Tilsæt mandlerne, så de alle bliver dækket af karamel. Rør rundt. Hæld det på et stykke bagepapir. Lad det køle helt. Hak karamel/mandel fint på et skærebræt. Sæt din krokant til side.

Riv appelsinskallen fint og rør det sammen med marcipanen. Det kan gøres med hænderne eller røremaskine. Tilsæt krokanten til marcipanen og rør/ælt til den er fordelt i marcipanen. Del marcipanen i klumper á 25 gram. Form dem til æg ved enten at rulle dem i hånden eller på en æggeruller.

Marcipanæggene skal stå til tørre i mindst 8 timer, inden de overtrækkes med chokolade. Dæk dem til herefter, hvis de skal stå natten over. Lad stå ude i stuetemperatur.

Temperere den/de chokolader, du ønsker at bruge. Vil du lave swirls i chokoladen, så kommer du den mørke chokolade i en skål og mælkechokoladen i en sprøjtepose. Sprøjte mælkechokoladen i striber henover den mørke chokolade og dyp påskeæggene i chokoladen, mens du drejer dem. Lad dem sætte sig på et stykke bagepapir. Fortsæt med at tilsætte striber af mælkechokolade løbende. Drys flagesalt på påskeæggene, når chokoladen har sat sig en smule. Nyd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One comment on “Påskeæg med marcipan, appelsin og krokant”

  1. Hvornår skal man bruge de to spsk kogende vand?
    Og er det 40 mandler eller 40 mandelsplitter man skal bruge?

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT