Alle mine yndlingssmage samlet i et påskeæg. Appelsinskal, karamel og chokolade. Så kan byde Påsken hjertelig velkommen. De er bløde, søde og knasende. Og ekstra fine med swirl af mørk og mælkechokolade.
Det er supernemt at lave sine egne påskeæg. Og så smager de skønt hele Påsken igennem.
Ca. 40 stk.
Det skal du bruge
- 375 g marcipan - jeg bruger den her marcipan fra Odense
- 2 økologiske appelsiner, skallen heraf
- 2 spsk. kogende vand
- 40 mandelsplitter
- 40 g sukker
- 260 g mørk chokolade - jeg bruger den her Callebaut chokolade (reklamelink)
- 260 g mælke chokolade
Sådan gør du
Rist mandelsplitterne i 6 minutter ved 170 grader varmluft. Kom sukker i en HELT REN kasserolle. Varm sukkeret på lav varme til gylden karamel. Tilsæt mandlerne, så de alle bliver dækket af karamel. Rør rundt. Hæld det på et stykke bagepapir. Lad det køle helt. Hak karamel/mandel fint på et skærebræt. Sæt din krokant til side.
Riv appelsinskallen fint og rør det sammen med marcipanen. Det kan gøres med hænderne eller røremaskine. Tilsæt krokanten til marcipanen og rør/ælt til den er fordelt i marcipanen. Del marcipanen i klumper á 25 gram. Form dem til æg ved enten at rulle dem i hånden eller på en æggeruller.
Marcipanæggene skal stå til tørre i mindst 8 timer, inden de overtrækkes med chokolade. Dæk dem til herefter, hvis de skal stå natten over. Lad stå ude i stuetemperatur.
Temperere den/de chokolader, du ønsker at bruge. Vil du lave swirls i chokoladen, så kommer du den mørke chokolade i en skål og mælkechokoladen i en sprøjtepose. Sprøjte mælkechokoladen i striber henover den mørke chokolade og dyp påskeæggene i chokoladen, mens du drejer dem. Lad dem sætte sig på et stykke bagepapir. Fortsæt med at tilsætte striber af mælkechokolade løbende. Drys flagesalt på påskeæggene, når chokoladen har sat sig en smule. Nyd!
Hvornår skal man bruge de to spsk kogende vand?
Og er det 40 mandler eller 40 mandelsplitter man skal bruge?