Når man kigger lidt rundt herinde på bloggens opskrifter, og scroller ned gennem mit Instagram-feed, så får man det indtryk, at vi spiser meget brød herhjemme. Det gør vi også! Jeg bager alt vores brød selv, og jeg både elsker at bage og spise det. Hver weekend bager vi rugbrød. Ellinor er glad for rugbrødsmadder til frokost, og det spiser vi som oftest altid i weekenden. I løbet af ugen består min frokost også oftest af en rugbrød eller en bolle. Det er nemt, mættende og lækkert.
Men af og til har jeg lyst til noget andet end brød og grøntsager til frokost. En sprød og god salat. Jeg elsker grøntsager, og selvom vi spiser mange grøntsager til aftensmad, så nyder jeg at spise grøntsager til frokost også. Gerne rå grøntsager. Jeg elsker smagen og sprødheden. Og netop god smag og masser af sprødhed og knas har den her rødbedesalat. Sprøde, rå rødbeder, cremet og saltet feta, syrlig limedressing, frisk mynte og ristede solsikkekerner. En helt perfekt salat!
4-6 personer
Det skal du bruge:
- 1 lille håndfuld solsikkekerner
- 1 kg rødbeder
- 2 spsk. olivenolie
- 1 lime, saften herfra
- Friskkværnet sort peber
- 150 g feta
- 1-2 spsk. frisk mynte, hakket fint
Sådan laver du en frisk, sund og sprød rødbedesalat:
Rist solsikkekernerne på en tør pande til de bliver let gyldne. Lad dem køle af. Skræl rødbederne. Jeg brugte nogle runde, små rødbeder, som jeg skar over på midten. Snit rødbederne helt tynde - det gøres nemmeste med et mandolinjern. Rør olivenolie, limesaft og friskkværnet peber sammen og hæld det over rødbederne. Rør det sammen med smuldret feta, hakket mynte og ristede solsikkekerner.
Salaten kan holde sig 1-2 dage på køl og fungerer perfekt i madpakken, til frokost eller som tilbehør til aftensmaden.
Indlægget indeholder affiliatelink