Annonce - opskrift udviklet for Mammen Mejerierne
Smørrebrød eller bare en helt almindelig frokost - den her rugbrødsmad kan det hele, og jeg spiser den gerne ugentligt! Hytteost har en mild smag, der med fordel kan sammensættes med gode krydderier. Dukkah er en egyptisk krydderiblanding, der får sin karakteristiske smag fra spidskommen og koriander. Og bare rolig - selvom du ikke er vild med frisk koriander, så tør jeg næsten love, at du vil være vild med tørret koriander. Det smager fantastisk, og absolut ikke af sæbe, som nogle mener, at frisk koriander smager af. Dukkah kan bruges til alt muligt! Som krydderi på brød, fisk, kød eller salater. Som topping på en hytteost-mad gør det sig også fortrinenligt. I kombination med en letsyrlig skive rugbrød, frisk hytteost og sprød agurk er dukkah det sidste lille touch, der gør det her smørrebrød helt perfekt. Et vegetarisk smørrebrød, der sagtens kan måle sig med klassikerne.
Det skal du bruge
- 2 skiver rugbrød - find opskriften på et nemt og lækkert hjemmebagt rugbrød med øl og gær her
- 200 g hytteost - jeg bruger Mammen Mejeriernes økologiske hytteost
- 1/4 agurk
- 1 spsk. mandler
- 1 spsk. sesamfrø
- 1 spsk. solsikkekerner
- 1 tsk. knust spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. flagesalt
Sådan laver du dukkah og et velsmagende stykke vegetarisk smørrebrød:
Varm en tør pande op og kom mandler på. Rist mandlerne i få minutter. Kom sesamfrø, solsikkekerner, spidskommen, koriander og flagesalt på panden sammen med mandlerne. Rist til det begynder at tage lidt farve og dufte. Kom blandingen i en morter og stød det så fint eller groft, som du ønsker.
Skræl tynde strimler af agurken med en kartoffelskræller. Kom hytteost og agurkestrimler på rugbrødet og drys med dukkah. Server og nyd.
Tip: Lav bare en stor portion dukkah, når du er i gang. Det holder sig fint i 14 dages tid, hvis det opbevares i en lufttæt beholder.
Indlægget indeholder affiliatelinks
Jeg har haft stor succes med at fryse dukkah og forlænge holdbarheden uden at smagen er gået tabt ?? Bare et lille tip!
Virkelig godt tip! Tak for det - det vil jeg forsøge mig med.
Hav en dejlig dag
Cathrine