Smørrebrød med hytteost og dukkah

Annonce - opskrift udviklet for Mammen Mejerierne

Smørrebrød eller bare en helt almindelig frokost - den her rugbrødsmad kan det hele, og jeg spiser den gerne ugentligt! Hytteost har en mild smag, der med fordel kan sammensættes med gode krydderier. Dukkah er en egyptisk krydderiblanding, der får sin karakteristiske smag fra spidskommen og koriander. Og bare rolig - selvom du ikke er vild med frisk koriander, så tør jeg næsten love, at du vil være vild med tørret koriander. Det smager fantastisk, og absolut ikke af sæbe, som nogle mener, at frisk koriander smager af. Dukkah kan bruges til alt muligt! Som krydderi på brød, fisk, kød eller salater. Som topping på en hytteost-mad gør det sig også fortrinenligt. I kombination med en letsyrlig skive rugbrød, frisk hytteost og sprød agurk er dukkah det sidste lille touch, der gør det her smørrebrød helt perfekt. Et vegetarisk smørrebrød, der sagtens kan måle sig med klassikerne.

Det skal du bruge

Sådan laver du dukkah og et velsmagende stykke vegetarisk smørrebrød:
Varm en tør pande op og kom mandler på. Rist mandlerne i få minutter. Kom sesamfrø, solsikkekerner, spidskommen, koriander og flagesalt på panden sammen med mandlerne. Rist til det begynder at tage lidt farve og dufte. Kom blandingen i en morter og stød det så fint eller groft, som du ønsker.

Skræl tynde strimler af agurken med en kartoffelskræller. Kom hytteost og agurkestrimler på rugbrødet og drys med dukkah. Server og nyd.

Tip: Lav bare en stor portion dukkah, når du er i gang. Det holder sig fint i 14 dages tid, hvis det opbevares i en lufttæt beholder.

Indlægget indeholder affiliatelinks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments on “Smørrebrød med hytteost og dukkah”

  1. Jeg har haft stor succes med at fryse dukkah og forlænge holdbarheden uden at smagen er gået tabt ?? Bare et lille tip!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT