Snaskede, klistrede, blød og luftig dej. Sådan skal en kanelsnegl være, hvis du spørger mig. Da min madklub kom besøg, var der ingen tvivl om, at der skulle være hjemmebagte kanelsnegle på brunchbordet. Kanelsneglene ville jeg gerne bage i en form, for så undgik jeg de sprøde (og ofte tørre) kanter. Dejen skulle være blød og lækker. Derudover var marcipan i remoncen vigtigt! Det giver smag og endnu mere snask. Jeg er tosset med resultatet, og jeg glæder mig til at bage de her nemme og lækre kanelsnegle igen snart.
Ca. 20 kanelsnegle
Det skal du bruge:
Dejen
- 1 dl sødmælk
- 100 g smør
- 30 g gær
- 25 g sukker
- 5 g salt
- 1 æg
- 1 tsk. kardemomme
- 300 g hvedemel
Remonce
- 150 g smør, gerne blødt
- 150 g brun farin
- 2 spsk. kanel
- 50 g marcipan, revet
Derudover skal du bruge en bradepande, der måler ca. 25 x 35 cm.
Sådan bager du klistrede og bløde kanelsnegle:
Lun mælk og smør i en gryde. Det må kun blive lillefingervarmt, ellers skal det køles ned, inden gæren kommes i. Hæld mælk og smør i en skål og smuldre gæren i. Tilsæt de resterende ingredienser. Tilpas mængden af mel undervejs, når dejen æltes. Ælt dejen til den er glat og sammenhængende. Dæk skålen med husholdningsfilm først og derefter et viskestykke, og lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
Mens dejen hæver, laves remoncen. Bland alle ingredienserne og rør det godt sammen med en håndmikser. Når dejen er hævet, rulles den ud på et meldrysset bord til et rektangel, hvor dejen er ca. 3-4 mm høj. Smør remoncen på dejen. Lad ca. 1 cm af kanten være fri for remonce – så er kanelsneglene nemmere at lukke. Rul dejen sammen til en pølse og skær kanelsneglene ud i ca. 2-3 cm tykke snegle. Kom kanelsneglene op i bradepanden, der er foret med bagepapir. Lad kanelsneglene efterhæve tildækket med husholdningsfilm og et viskestykke i ca. 45 minutter, mens ovnen opvarmes til 200 grader varmluft. Bag kanelsneglene i 20-25 minutter til de er let gyldne. Server gerne dine hjemmebagte kanelsnegle lune og nybagte.
Bagningen ifølge anvisningen virker til at være for voldsom, hvis man deler dejen i 20 stk. Jeg gav dem kun 21 min og slukkede varmluften til slut for ikke at tørre dem ud. Alligevel blev de meget tørre. Hvor stort ruller du dejen ud? Det står ikke i opskriften. Jeg gik efter 4 mm i tykkelse, 25cm dybde og 40cm bred, så de kunne skæres 2 cm. Har druknet dem i glasur og håber kollegaerne kan spise dem alligevel 🫣
Jeg har Bagværk 1. udgave, 3. oplag - og der står 1 spsk sukker og 1 knivspids salt, her skal der bruges væsentligt mere.
Har du et link til rettelser til dine bøger et sted? Eller kan du sende den?
Tak for lækre opskrifter!
Er det meningen disse skal bages ved varmluft? Da jeg lavede dem blev de enormt tørre, selvom de blev bagt i form så de hævede op imod hinanden.
Hej Line
Ja, det er helt rigtigt med varmluft - det bruger jeg generelt, når jeg bager bagværk med remonce, for at få den bedste karamellisering. De bør bestemt ikke blive tørre. Hvor ærgerligt. Måske de skal have lidt mindre bagetid i din ovn 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Hej Mia
Ja, det kan du. Allerbedst er det, hvis du lader dem tø op og vågne natten over i køleskabet, og så giver dem en lille efterhævning ved stuetemperatur inden bagning 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Hej
Kan man inden den sidste hævning komme dem i fryseren og så tage dem op man skal bruge, lade dem tø op og derefter hæve den sidste gang inden bagning??
Hej Catrine
jeg har prøvet denne opskrift før og den er lækker. Men jeg tænkte på tror du man kan lade sneglene stå og kold hæve natten over og så bage dem om morgnen?
Hej Mette
Nej, det kan du ikke, desværre.
Men du kan bruge opskriften på koldhævede kanelsnegle, som du også finder herinde på bloggen 🙂
God bagelyst,
Cathrine