Snurrer med Smarties

Reklame Valsemøllen

Vi fortsætter fødselsdagsfejringen i anledningen af Valsemøllens 125 års fødselsdag. Jeg drømte om at lave en opskrift på bagværk, der er perfekt at bage til børnefødselsdagen - eller til at dele ud i børnehave, skolen eller til fritidsaktiviteten, når barnet har fødselsdag.

Snurrer med Smarties opfylder det ønske. Mine børn er lykkelige, når der er Smarties i bagværk. Jeg husker, hvor stort mine cookies med Smarties hittede - så den ide har jeg taget med videre. Snurrer er både festlige, fine og nemme at bage. Jeg har fyldt dem med remonce og knasende chokoladeknapper. Et kæmpe børnehit.

Bagværk i portionsstørrelser er dejligt nemt for både store og små at dele ud til børnefødselsdagen - og så kan en snurre spises nemt uden en tallerken.

14 stk.
Det skal du bruge

  • 200 g vand, lunkent
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 475 g hvedemel
  • 2 æg - 1 æg i dejen + 1 æg til pensling
  • 4 g salt
  • 50 g smør, stuetempereret

Remonce

  • 50 g smør
  • 50 g sukker

Derudover: Ca. 120 g smarties

Sådan gør du
Kom vand og gør i en skål. Rør til gæren er opløst. Tilsæt sukker, hvedemel, 1 æg og salt. Ælt dejen til den er samlet. Tilsæt smør og ælt dejen til den er glat og slipper skålens kanter. Lad dejen hvile tildækket i 15 minutter ved stuetemperatur.

Mens laves remonce. Rør smør og sukker sammen.

Nu formes snurrerne. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Rul den ud til et rektangel på ca. 45x20 cm. Fordel remoncen på dejen. Drys 80 g smarties på den midterste 1/3 af dejen. Fold den nederste del af dejen indover dejen med smarties. Fordel de sidste 40 g smarties på dejen og fold den øverste 1/3 af dejen ned henover. Du har nu tre lag dej.

Rul dejen ud til ca. 30x20 cm. Skær dejen ud i 14 stk. 2 cm bredde strimler. Sno hver dejstrimmel til en snurre. Fordel dem på to bageplader beklædt med bagepapir. Lad snurrerne hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 60 minutter til lette og luftige.

Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Pisk et æg sammen med en gaffel og pensl snurrerne. Bag dem i ca. 8 minutter til gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

Tip: Du kan fylde dine snurrer med lige præcis det, du ønsker. Smarties kan udskiftes med chokolade, tørret frugt eller nødder. Remoncen kan tilsættes fx. kanel eller kardemomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT