En sund hybenkompot med havtorn smager skønt på yoghurt med en god granola, grød eller oven på en god ostemad. De friske havtorn klæder de sunde hyben perfekt. I denne hybenkompot er der intet tilsat sukker. I stedet er den sødet med dadler, der udover sødme tilfører vitaminer og kostfibre.
Det skal du bruge:
- 200g renset hyben
- 5 dl vand
- 1 vaniljestang
- 10 dadler
- 1 spsk. friskpresset citronsaft
- 40 g havtorn
- 1 glas på ca. 500mL
Sådan laver du en sund hybenkompot med havtorn:
Rens hyben og skær dadlerne i skiver. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Kom alle ingredienserne undtagen havtornene i gryden og lad det simre til alle hyben er kogt møre. Tag vaniljestængerne op og blend det til en glat mos. Tilsæt havtornene og vaniljestængerne igen og lad det simre til havtornene brister ved et let tryk. Skold glasset og hæld kompotten på glas. Luk glasset og stil det på køl i køleskabet. Nyd det ovenpå morgengrøden, yoghurt eller is.
Hvad er holdbarheden af denne fantastik kompot?
[…] kan som sagt bruges både i det søde og salte køkken. I Frihuset viste jeg, hvordan man laver en sukkerfri og sund hybenkompot med havtorn, som blev serveret med Naturmælks yoghurt naturel og hjemmelavet granola. De dejlige hyben blev […]