Opskrift udviklet for Mammen Mejerierne
En helt simpel kage med få ingredienser. Sådan en, der ikke tager år at bage, men som nemt kan vendes sammen og serveres lun til eftermiddagskaffen. Sådan nogle kage-opskrifter kan man ikke få for mange af. Så her er endnu en til samlingen. Hytteosten giver kagen fylde, en afrundet og mild smag og sikrer at kagen forbliver svampet og lækker i flere dage. Er du ikke vild med hytteost? Bare rolig - jeg garanterer dig, at du også vil elske den her kage. Jeg har holdt kagen helt simpel - drysset med lidt flormelis og pyntet med en lavendelblomst eller to. Kagen vil også være skøn med et lag smeltet mælkechokolade eller ostecreme på toppen.
Det skal du bruge:
- 110 g hvedemel
- 110 g mandelmel
- 4 g bagepulver
- 4 æg
- 150 g sukker
- 100 g hytteost - jeg brugte Mammen Mejeriernes økologiske hytteost
- Bageform eller rugbrødsform på ca. 1,5 liter - jeg bruger denne her form
Sådan bager du en nem og svampet mandelkage med hytteost:
Tænd ovnen på 200 grader over/under varme. Rør hvedemel, mandelmel og bagepulver sammen. Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive og hæld langsomt sukkeret i under piskningen. Når æggehviderne og sukkeret er pisket stift og luftigt, så tilsættes æggeblommerne én ad gangen, mens der stadig piskes. Vend melblandingen forsigtigt i. Vend nu hytteosten forsigtigt i dejen. Kom et stykke bagepapir i formen og hæld dejen i. bag kagen i ca. 20-25 minutter. Tjek om kagen er færdigbagt ved at stikke i midten af kagen – der skal sidde fugtige kagekrummer på, men ikke våd dej. Afkøl kagen og nyd.
Indlægget indeholder affiliatelinks
Kan din mandelkage med hytteost bruges som de hvide bunde i en 3 lags bryllupskage ?
Den blev helt perfekt 👍🏼😀
Hvis jeg selv vil lave mandelmel er det nødvendigt at smutte mandlerne først? Vh Margrethe
Hej Margrethe
Nej, det behøver du ikke. Kagen bliver selvfølgelig grovere.
God bagelyst,
Cathrine