Vi lever lidt i en baby-boble herhjemme i øjeblikket. Det er helt fantastisk! Karl Hugo er den fineste lille fyr. For at gøre den fælles barselstid endnu mere hyggelig, så sørger jeg for, at der er friskbagt kage - så bliver eftermiddagskaffen meget bedre 🙂
Denne her kage har jeg testet af et par omgange. Jeg ville meget gerne finde frem til en kageopskrift, der kunne give mig en svampet kage, der ikke er alt for sød. Lige nu har jeg nemlig lyst til frisk mad - friske råvarer, syrlig frugt og kager, der smager skønt, men ikke er alt for søde. Og netop det kan den her mandel-yoghurt kage. Den er svampet og lækker i konsistensen, og så er den bagt uden raffineret sukker, så den ikke er alt for sød. Mandlerne giver en god sødme til kagen, og den græske yoghurt sikrer, at kagen er supersvampet.
Jeg toppede kagen med friske blåbær, da jeg bor tæt på Ømosebær, som er det skønneste pluk-selv bær-sted, hvor min lille familie og jeg kan plukke de friske bær, vi har lyst til; blåbær, hindbær, stikkelsbær og en masse andre skønne bær. Ellinor elsker det, og det gør jeg også. Derfor var det helt oplagt at gøre denne her sundere kage endnu bedre med masser af friske blåbær. Kombinationen af mandler, limeskal, yoghurt og blåbær er helt perfekt.
Det skal du bruge:
- 100 g mandler
- 45 g g hvedemel (boghvedemel eller amarantmel, hvis du ønsker at gøre kagen glutenfri)
- 1 lille tsk. bagepulver
- 1 knsp. salt
- 50 g smør
- 60 g honning
- 1 tsk. fintrevet limeskal (citronskal kan også bruges)
- 2 æg, delt i blommeog hvide
- 125 g græsk yoghurt
- 125 g friske blåbær
- Springform 16 cm
Sådan bager du en sundere mandel-yoghurt kage uden raffineret sukker:
Tænd ovnen på 180 g over/under varme. Kom mandlerne i en minihakker eller blender og blend dem til en fin mandelmel. Kom mandelmel, hvedemel, bagepulver og salt i en skål og rør det sammen. Kom det bløde smør, honning og limeskal i en anden skål og pisk det med en håndmixer i 2-3 minutter til det er lyst og luftigt. Kom æggeblommerne ved og pisk yderligere 1-2 minutter. Tilsæt de tørre ingredienser og fold dem forsigtet ind i dejen. Fold den græske yoghurt i også. Pisk nu æggehviderne i en ren skål til de er luftige og stive. Fold dem forsigtigt i dejen og fordel dejen i en springform (jeg brugte en rund springform på 16 cm i diameter).
Bag kagen i ca. 20-25 minutter til den er gylden, og der ikke hænger dej på en gaffel, når du prikker i den. Lad kagen afkøle og pynt den med friske blåbær. Server evt. kagen med en klat græsk yoghurt rørt med lidt vaniljepulver.
Kan man bruge skyr el naturel yoghurt istedet for græsk yoghurt?
Lyder som en spændende kage. Ang. Bagetid, da mener du vel 20-25 min og ikke 20-225 minutter ?
Selvfølgelig! 😉
Det er rettet - tak for at gøre mig opmærksom på det!
Cathrine
Hvordan er holdbarheden på denne kage? Er på jagt efter en kage jeg kan bage et par dage før jeg skal bruge den...Jeg planlægger at bage en brownie, men mangler en anden frisk kage vi kan servere til kaffe i forbinde med barnedåb...
Hej Louise
Den her kage er ikke den bedste til at bage i forvejen, da den ikke indeholder sukker.
Jeg vil i stedet anbefale dig at kigge lidt på de her kage, jeg har delt i indlægget her. Der er der masser af inspiration til kager, der kan bages flere dage i forvejen eller i endnu bedre tid og fryses ned 🙂
https://www.cathrinebrandt.dk/dessert-kagebord-med-mange-forskellige-kager/
God bagelyst,
Cathrine