Tundeller med avokadocreme og pitabrød

Vi er netop vendt hjem fra en skøn ferie i Malaga. En uge væk hjemmefra med sol og hygge var helt fantastisk. Men en uge væk hjemmefra betyder også et tomt og kedeligt køleskab, når man kommer hjem. Og hvad gør man så, når den ét-årige siger ”mam-mam-mam”, når klokken nærmer sig 17? Heldigvis er vores skabe, skuffer og fryser fyldt med dejlig mad. Et smut i fryseren, og så havde jeg tre hjemmebagte pitabrød, én kikærtebøf, to dåser tun og to æg. Ellinor er stadig for lille til at spise tun, så kikærtebøffen var reserveret til hende. Hun er vild med dem, så dem har jeg næsten altid i fryseren til en nem og sund aftensmad eller frokost.

Med tun og æg i hånden kom jeg i tanke om Klidmosters sprøde tundeller, som jeg aldrig har fået prøvet af, men som jeg har tænkt på mange gange. Helt perfekt! Tundeller blev det. Et lille smut i Brugsen efter nogle friske grøntsager, og så havde vi faktisk til et rigtigt lækkert aftensmåltid, der ikke tog meget mere end 20 minutter at lave. Nedenfor får du min variation af tundellerne. Jeg har lusket lidt flere grøntsager og kostfibre i, og de smager virkelig SÅ godt. De er perfekte til et familievenligt aftensmåltid. Det er en sund, billig og nem måde at få fisk på, og tundellerne er også superlækre i madpakken.

30-35 stk.
Det skal du bruge:

  • 2 dåser tun i vand
  • 2 æg
  • 1 stor gulerod, fintrevet
  • 50 g knoldselleri, fintrevet (kan udelades eller erstattes af gulerod)
  • 2 spsk. vand
  • 10 g rasp
  • 35 g havregryn
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • Chili efter behag
  • Salt og peber
  • Smør og olivenolie til at stege i

Avokadocreme:

  • 1 avokado
  • 1 spsk. chilimarmelade eller chilisovs
  • Lidt citronsaft
  • Salt og peber

Sådan laver du sprøde og sunde tundeller:
Rør tun, gulerod, knoldselleri og æg sammen til det bliver lind og homogen. Rør havregryn, rasp og vand i. Tilsæt hvidløg, salt, peber og chili. Hvis farsen er for tun tilsættes mere rasp, og hvis det er for fast tilsættes mere vand. Kom tunfarsen i køleskabet i 15-30 minutter, så den kan hvile og sætte sig. Form farsen til små kugler. Steg dem i smør og olivenolie på panden.

Avokadocreme: Mos avokadoen med en gaffel og rør chilimarmelade, citronsaft, salt og peber i og smag til.

tundeller_pita_2 tundeller_pita_5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 comments on “Tundeller med avokadocreme og pitabrød”

  1. De var så lækre! Selv min2-årige, som ellers aldrig spiser hverken fisk eller kød spiste 3 deller. Det er aldrig sket før!

  2. Skiftede knoldselleri ud med finthakket spidskål, og tilføjede lidt citronsaft. Tænker finthakket chili også kunne være lækkert 🙂

  3. Sikken en helte redning og tilmed med mad der ser super lækkert ud. Det er altså ikke tit jeg har præsteret det når vi lige er hjemme fra ferie så hatten af for dig!

    1. Det hjælper gevaldigt med en god fryser 🙂 Jeg bager altid dobbeltportion, når jeg bager burgerboller, pitabrød osv. Det er så dejligt nemt at kunne fiske op af fryseren, når tiden og indeholdet i køleskabet er knapt.

      Ps. De her billeder er taget en anden dag - det var der ikke lige overskud til samme dag, som vi vendte hjem fra ferie 😉 Lidt snyd er der også plads til.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT