Sommeren er fantastisk! Jeg elsker alle de frugter og grøntsager, som man har til rådighed, når sommeren er på sit højeste. Og det er med at udnytte de skønne varer, så længe de er der. Derfor lavede jeg denne vandmelonsalat med sprød, dansk spidskål. Vandmelonen er perfekt i en salat grundet dens sødme og saftighed. Spidskålet giver sprødhed og bid til salaten, der sammen med en god kofeta, et frisk, dansk rødløg og ristet græskarkerner er helt perfekt. Det er virkelig en salat, der tilgodeser alle smage og sanser – ligesom en salat skal være. Jeg spiste den sammen med veninder en dejlig sommeraften, hvor grillen klarede resten.
4-6 personer.
Det skal du bruge:
- ½ vandmelon
- 5-6 spidskålsblade
- Et lille rødløg
- ½ blok kofeta
- En lille håndfuld græskarkerner
- Olivenolie til at riste i
Sådan laver du en vandmelonsalat:
Skær vandmelonen ud i små, mundrette stykker. Snit spidskålet og rødløg fint. Rist græskarkernerne på en pande i en lille smule olivenolie. Lad dem køle helt af på et stykke køkkenrulle. Bland vandmelon, rødløg og spidskål sammen med smuldret feta. Top med de ristede græskarkerner og server.