Vegetariske kikærtebøffer

Jeg har fået en ny favorit. Vegetariske bøffer. Eller deller. Jeg vælger at kalde dem kikærtebøffer. De smager så godt, og så er de hammer sunde. Fyldt med kostfibre, proteiner og masser af grøntsager. Jeg har allerede tømt min fryser for kikærter, da jeg har lavet dem så mange gange allerede. Kikærtedellerne er perfekte til aftensmaden sammen med en grov salat. Jeg har også haft dem med i madpakken, og de smager virkelig godt kolde, så det var en rigtig lækker madpakke den dag. I min fryser har jeg altid udblødte kikærter. Jeg udbløder gerne et helt kilo kikærter af gange, poser dem op og fryser dem ned. Jeg venter med at koge dem, til jeg skal bruge dem. På den måde har jeg altid kikærter, der er klar til at blive brugt, når jeg gerne vil lave nemme falafler, hjemmelavet humus eller de her nemme vegetarbøffer. Det er et nemt lille tip, og så er det meget billigere end at købe kikærter på dåse.

Det skal du bruge:

  • 1 ds. kikærter (240 g drænet) (reklamelink)
  • 2 løg
  • 2 store gulrerødder
  • ½ knoldselleri (eller blomkål, når knoldselleri ikke er i sæson)
  • 2 håndfulde persille
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 2 spsk. stødt spidskommen
  • Chili efter behag
  • 1,5 dl rugmel (majsmel hvis du er glutenallergiker)
  • Salt
  • Smør og olie til stegning

Sådan laver du kikærtebøffer:
Kog kikærterne til de er bløde. Skræl og skær grøntsagerne i mindre stykker. Blend grøntsager og kikærter helt fint - det skal have en konsistens som rasp. Det er vigtigt, at det blendes fint, da det afgiver væde, og dermed sikrer, at massen kan hænge sammen. Kom krydderier og mel i kikærteblandingen og bland og tryk det hele godt sammen. Jeg bruger fingrene – det er det nemmeste. Kom smør og olie på en pande. Steg gerne en lille tsk. af kikærtemassen for at smage, om de kræver mere krydderi. Form kikærteblandingen til den størrelse, du ønsker, ved at forme og trykke massen godt sammen i hænderne. Steg dem til de er gyldne på begge sider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

30 comments on “Vegetariske kikærtebøffer”

  1. Hej. Hvor mange gram udblødte kikærter svarer til en dåse?
    Og ps, kikærter fra dåse er vel kogt på forhånd, ikke.

  2. Det lyder simpelthen SÅ lækkert! Hvor længe og ved hvor mange grader skal de have, hvis man putter dem i ovnen istedet?

    1. Jeg ville stege dem på 200-220 grader i ovnen til de er gyldne og faste 🙂 Jeg har aldrig prøvet at lave dem i ovnen, så jeg ved desværre ikke hvor længe. Prøv med 20 minutter først og arbejd ud fra det 🙂

      Lad mig endelige vide, hvordan resultatet bliver.

  3. Hej Cathrine

    Smagen er rigtig god, men det ville slet ikke hænge sammen, og havde ikke blentet grøntsagerne til "mos" kan det være fordi der er for meget væde ved, og skal de steges ved medium eller fuld varme?

    1. Hej Astrid.

      Hvor ærgerligt, at det ikke ville hænge sammen. Jeg kører mine grøntsager i minihakkeren til det er helt fint - konsistens ala rasp. Det kræver, at det bliver trykket godt sammen i hænderne, for at det vil hænge sammen, men jeg har aldrig problemer med det.

      Du kan altid tilføje et æg og lidt mere mel, hvis det stadig driller med at hænge sammen. Jeg steger ved middel-høj varme.

  4. Har prøvet at lave de lækre bøffer, men jeg kunne slet ikke få dem til at hænge sammen. Massen er alt for blød, og når jeg vil vende dem mases de helt sammen. Ligesom tynd kartoffelmos.
    Er det fordi der mangler mel ?

    1. Hej Malene.
      Øv, det var ærgerligt. Det lyder umiddelbart som om, at du har blendet grøntsagerne for meget, så de nærmest er blevet en tyk suppe? De skal blendes til de har en konsistens som groft rasp. Hvis du har problemer med at få det til at hænge sammen, så kan du tilføje et æg. Det vil hjælpe.

      Jeg håber, at det lykkedes næste gang. Kikærternebøfferne er så gode, at du næsten er nødt til at give dem et forsøg mere 🙂

  5. Hej Cathrine
    Er det muligt at bruge andet mel en rug- og majsmel? Mest fordi jeg allerede har ingredienserne, bortset fra rug/majsmel liggende. Har istedet grahams- og hvedemel.. Er det muligt? Er ret ny I et køkken, så jeg har ikke helt styr på hvad man kan erstatte uden at stille dumme spørgsmål 😀

    1. Hej Mathilde.
      Der er absolut ingen dumme spørgsmål her.

      Du kan bruge lige netop det mel, du har. Jeg ville bruge grahamsmel, hvis jeg skulle vælge mellem hvede og grahamsmel, men du kan bruge begge det 🙂

      Jeg håber, at du bliver lige så vild med kikærtebøfferne, som vi er her hjemme.

  6. Har du prøvet at bage dem i ovnen i stedet? Mest fordi jeg hellere vil lege med min unge end at stege et ton deller 🙂

    1. Hej Therese.

      Det forstår jeg godt 🙂
      Ja, det har jeg. Jeg pensler dem med en lille smule smeltet smør eller olivenolie på den ene side, når jeg har lagt dem på bagepladen. Sådan bliver de også rigtig gode.

      God fornøjelse.

  7. Virkelig gode! Selv den mandlige kødæder vat vild med dem. Serveret med yoghurtdressing med hvidløg og mynte, kartofler og rødbedesalat med feta

    1. Hej Katrine
      Sikke en dejlig kommentar, og helt perfekt at kødelskerne også kan sætte pris på kikærter ;). Det lyder som noget rigtigt lækkert tilbehør. Det vil jeg prøve næste gang, at jeg laver kikærtebøfferne.
      God weekend.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT